Tarragona

Ascensió a la Mola de Nadell

Encara ve de gust anar a la platja, així que us proposem una sortida on podeu combinar la muntanya amb la platja.

Dades de la ruta

Situació: Muntanyes de Vandellòs
Punt de sortida i accés: L’Hospitalet de l’Infant. Gasolinera de la N-340.
Dificultat: Mitjana
Durada de la sortida: 3 h 20 min.
Distància total: 11,5 km
Ascens acumulat: 579 m
Ruta en wikiloc: Les rutes d’Editorial Piolet, gràcies al nostre compte org,  són navegables sense necesitat d’adquirir wikiloc premium.

Comencem a caminar des de la gasolinera Repsol que hi ha als peus del traçat de la N-340, a la sortida de l’Hospitalet de l’Infant en direcció el Coll de Balaguer, el Torn i l’Almadrava (sud). A l’oest de la instal·lació hem de trobar un camí, amb marques de PR-C 90, PR-C 91 i PR-C 92. L’agafem per passar sobre la línia nova del tren, i sota l’AP7 i l’A7 per un parell de ponts estrets. Un cop a l’altra banda trobem un sender en ascens: és el Camí dels Corralets. Ens retrobem amb les marques de PR i les seguim en continu ascens per antics conreus margenats, ara ocupats per la bosquina i la pineda jove.

La pujada en mena al Coll de Sereny, on caldrà esmunyir-se per un pas o canal que puja dalt de la Mola pel senderó de l’esquerra. Aquí hem d’abandonar les marques de PR per assolir la Mola, on gaudirem de vistes molt panoràmiques del Camp de Tarragona i del litoral de la Costa Daurada. El Cap de Salou, el Delta de l’Ebre i les cales entre l’Ampolla i el Torn són al nostre abast visual.
Cal travessar la Mola en direcció oest per un corriol primet. Un cop al Portell de la Canal de l’Enderrocada continuarem cap a SO fins al Cocó d’en Sabata, on trobem una cruïlla. Cal detenir-se uns instants per gaudir del paisatge eixut de les Moles, típic d’aquestes terres assotades pel mestral.

Continuem cap al sud per un corriol que va davallant per la Canal de la Paumera primer. Atents aquí de prendre un trencall no massa definit que hi ha a la dreta. Seguim per l’esquerra triscant per una carena preciosa que fa cap a un enforcall de senders, sota la línia elèctrica. El lloc ens sona perquè hi hem passat de pujada. Aquí només caldrà refer el camí fins al punt de partida.

Si us quedeu a fer nit per la zona, us recomanem l’Hotel Vistamar a l’Hospitalet de l’Infant. Amb una relació qualitat-preu molt bona, a peu de platja i unes vistes des de l’habitació molt i molt maques.

Aquesta és una de les nostres propostes per fer senderisme per aquesta zona, si voleu conèixer més, visiteu la nostra botiga.

Juan Carlos Borrego Perez

Ha publicat un grapat de guies excursionistes, com ara L'Ordal i la Depressió Penedesenca (Piolet, 2005), Espais de la Batalla de l'Ebre (Piolet, 2020 2a Ed.), Les Romeries de la Terra Alta (Piolet, 2015), Personatges Llegendaris de les Terres de l'Ebre (Piolet, 2018), A peu pels Castells del Penedès (Cossetània Edicions, 2010), Sierra Nevada (Alpina, 2010) i Moncayo (Alpina, 2011), entre d'altres. També ha publicat llibres de cuina i llegendes, i un trio de novel·les, Cafè amb Sal (Pagès Editors, 2009, Premi Ciutat de Mollerussa), Brut Nature (Piolet, 2013) i El Sostre d'Ombra, (Pagès Editors, 2015)

http://incola85.blogspot.com
Back To Top
El blog de Piolet

Utilizamos “cookies” propias y de terceros para elaborar información estadística y mostrarle publicidad, contenidos y servicios personalizados a través del análisis de su navegación. Si continúa navegando acepta su uso.

 

View more
Acepto
Declino