Lleida

Ascensió al Tossal de Rus

Sortint de Cabdella arribarem fins als 2668 m del Tossal del Rus, on gaudirem de magnífiques vistes de la Vall de Llevata, Sant Gervàs i el tall de Mont-rebei.

Dades de la ruta

Situació: La Vall Fosca
Com arribar: Cal arribar a la Pobla de Segur i conduir cap a Senterada i Cabdella.
Dificultat: Mitjana / Alta
Durada de la sortida: 7 h 15 min
Distància: 17,40 km
Ascens acumulat: 1264 m.
Ruta en wikiloc: Les rutes d’Editorial Piolet, gràcies al nostre compte org,  són navegables sense necesitat d’adquirir wikiloc premium.

Som a Cabdella. Aparquem a una mena de plaça amb barana i fanals. Sortim del poble seguint l’estela d’unes marques grogues, sempre en ascens, mentre sentim la fressa del riu de Riqüerna, que discorre per sota nostre.
El paisatge canvia: el bosc queda enrere i dóna pas a antics conreus margenats, ara reconvertits en pastures. La presència antròpica es redueix a l’empedrat del camí, tossut en la pujada.

Arribem al Pontet de Rus, de fusta, rere el qual trobem un magnífic salt. Al cap de poc arribem a la Pletiu de Rus, una cruïlla de camins entre dues valls. Ens hem de trobar amb una fita: a la dreta ens indica el refugi Colomina i l’estany Gento. A l’esquerra el nostre objectiu. Ens situarem sobre el camí marcat del GR 11-20. Llavors trenquem cap a ponent (esquerra) tot remuntant la bonica vall de Rus, una antiga llengua glacial encaixada entre turons escarpats.

Passem la Font de Rus i pugem per creuar el barranc de la Coma del Port. A la base de l’ascensió al Port Rus el camí dibuixa zetes. Aviat arribem a aquesta collada amb vistes sobre el barranc del Port de Rus i la Maladeta. Mirem a mà esquerra i descobrim un senderó que puja cap al sud. L’agafem per assolir el Tossal de Rus. Les vistes són magnífiques: la vall de Llevata, Sant Gervàs i el tall de Mont-rebei. En acabat tornem per la mateixa ruta a Cabdella.

Si voleu menjar per la zona, us recomanem el Hotel Montseny Espui, situat a peu de carretera abans d’arribar a Cabdella. Cuina de muntanya amb productes de la terra i bona relació qualitat-preu.

Us agrada el Pirineu de Lleida? Aquí van les nostres propostes!

Juan Carlos Borrego Perez

Ha publicat un grapat de guies excursionistes, com ara L'Ordal i la Depressió Penedesenca (Piolet, 2005), Espais de la Batalla de l'Ebre (Piolet, 2020 2a Ed.), Les Romeries de la Terra Alta (Piolet, 2015), Personatges Llegendaris de les Terres de l'Ebre (Piolet, 2018), A peu pels Castells del Penedès (Cossetània Edicions, 2010), Sierra Nevada (Alpina, 2010) i Moncayo (Alpina, 2011), entre d'altres. També ha publicat llibres de cuina i llegendes, i un trio de novel·les, Cafè amb Sal (Pagès Editors, 2009, Premi Ciutat de Mollerussa), Brut Nature (Piolet, 2013) i El Sostre d'Ombra, (Pagès Editors, 2015)

http://incola85.blogspot.com
Back To Top
El blog de Piolet

Utilizamos “cookies” propias y de terceros para elaborar información estadística y mostrarle publicidad, contenidos y servicios personalizados a través del análisis de su navegación. Si continúa navegando acepta su uso.

 

View more
Acepto
Declino