Lleida

Ascensió al Tossal de Rus

Sortint de Cabdella arribarem fins als 2668 m del Tossal del Rus, on gaudirem de magnífiques vistes de la Vall de Llevata, Sant Gervàs i el tall de Mont-rebei.

Dades de la ruta

Situació: La Vall Fosca
Com arribar: Cal arribar a la Pobla de Segur i conduir cap a Senterada i Cabdella.
Dificultat: Mitjana / Alta
Durada de la sortida: 7 h 15 min
Distància: 17,40 km
Ascens acumulat: 1264 m.
Ruta en wikiloc: Les rutes d’Editorial Piolet, gràcies al nostre compte org,  són navegables sense necesitat d’adquirir wikiloc premium.

Som a Cabdella. Aparquem a una mena de plaça amb barana i fanals. Sortim del poble seguint l’estela d’unes marques grogues, sempre en ascens, mentre sentim la fressa del riu de Riqüerna, que discorre per sota nostre.
El paisatge canvia: el bosc queda enrere i dóna pas a antics conreus margenats, ara reconvertits en pastures. La presència antròpica es redueix a l’empedrat del camí, tossut en la pujada.

Arribem al Pontet de Rus, de fusta, rere el qual trobem un magnífic salt. Al cap de poc arribem a la Pletiu de Rus, una cruïlla de camins entre dues valls. Ens hem de trobar amb una fita: a la dreta ens indica el refugi Colomina i l’estany Gento. A l’esquerra el nostre objectiu. Ens situarem sobre el camí marcat del GR 11-20. Llavors trenquem cap a ponent (esquerra) tot remuntant la bonica vall de Rus, una antiga llengua glacial encaixada entre turons escarpats.

Passem la Font de Rus i pugem per creuar el barranc de la Coma del Port. A la base de l’ascensió al Port Rus el camí dibuixa zetes. Aviat arribem a aquesta collada amb vistes sobre el barranc del Port de Rus i la Maladeta. Mirem a mà esquerra i descobrim un senderó que puja cap al sud. L’agafem per assolir el Tossal de Rus. Les vistes són magnífiques: la vall de Llevata, Sant Gervàs i el tall de Mont-rebei. En acabat tornem per la mateixa ruta a Cabdella.

Si voleu menjar per la zona, us recomanem el Hotel Montseny Espui, situat a peu de carretera abans d’arribar a Cabdella. Cuina de muntanya amb productes de la terra i bona relació qualitat-preu.

Us agrada el Pirineu de Lleida? Aquí van les nostres propostes!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back To Top