Barcelona

Ascensió al Puig de la Mola

La guaita del parc

El Puig de la Mola és un cim molt visible des de molts llocs de la comarca del Garraf, d’on és el punt més alt. No ho és ni del parc ni del massís, honor reservat a la Morella, amb gairebé 600 m. Des de fa anys a la Mola hi ha enclavada una torre de guaita forestal, des d’on es vigila tota la immensitat del parc

Dades de la ruta

Com arribar-hi: Olesa de Bonesvalls està comunicada per la carretera de Gavà a Avinyonet del Penedès BV-2411
Dificultat: Baixa
Durada de la sortida: 4 hores
Distància total: 10,39 km
Ascens acumulat: 295 m
Tipus de ruta: Circular
Tipus de camí: Corriol de alta muntanya
Època recomanable:
L’estiu. A la resta de l’any caldrà anar equipat amb material adequat
Ruta en wikiloc:
Les rutes d’Editorial Piolet, gràcies al nostre compte org,  són navegables sense necessitat d’adquirir wikiloc premium.

Itinerari

Sortirem del barri de l’Hospital. El carrer de l’Hospital és a la dreta.  El passarem sencer fins a trobar-nos la riera.  Girarem a l’esquerra tot passant per l’edifici medieval de l’Hospital i continuarem riera avall seguint les marques i fites del GR5.  Deixarem la riera per pujar per un corriol a l’esquerra (sud). Al cap d’una estona, i seguint les marques, caminarem pel llit del Fondo de l’Astor, un gran codolar. Després abandonarem aquest curs fluvial sec agafant un corriol a la dreta, en pujada. És un tram rocós que acaba en una pista ampla de grava.  Trencarem cap a l’esquerra i ens trobarem a la dreta l’avenc de l’Esquerrà, de 249 metres de profunditat.

A pocs metres abandonarem la pista agafant un sender a l’esquerra, en clar ascens. Serà, de fet, una drecera que ens torna a situar a la pista, vora ha una edificació enrunada a l’esquerra. Seguim per aquesta pista durant uns metres fins a un revolt, on a l’esquerra s’hi veurà el naixement d’un sender amb una cadena. És un cruïlla de GR5 i GR92-3. L’agafem.

Pugem fort fins al Puig de la Mola, de 534 metres d’alçada, seguint les marques. Dalt del puig hi ha una torre de guaita.  El lloc és l’adient, perquè domina tot el massís del Garraf.  Del cim surt una pista forestal a la dreta de la pujada que hem fet (continua essent el GR92-3).  La prenem. A 600m el GR marxa cap a la dreta, per un corriol. No l’agafem i continuem recte caminant a través de turons, baixades i pujades fins a Olesa de Bonesvalls.

Al cap d’una bona estona refusem un trencall a l’esquerra. Però a 300m, en la bifurcació, ara sí girem en aquesta direcció, xafant un camí de terra vermellosa. Tot i semblar girar cap al puig de la Mola de nou, baixem per un camí fressat sense entrar en caminets menors. Arribarem, a través de camps, a l’edifici de l’antic hospital d’Olesa.  I d’allà es serà fàcil arribar al punt de partida.

AQUÍ us deixem un enllaç a youtube on parla dels Espais Naturals del Garraf.

I com sempre, trobareu el mapa a la nostra botiga, en paper i formats digitals.

Juan Carlos Borrego Perez

Ha publicat un grapat de guies excursionistes, com ara L'Ordal i la Depressió Penedesenca (Piolet, 2005), Espais de la Batalla de l'Ebre (Piolet, 2020 2a Ed.), Les Romeries de la Terra Alta (Piolet, 2015), Personatges Llegendaris de les Terres de l'Ebre (Piolet, 2018), A peu pels Castells del Penedès (Cossetània Edicions, 2010), Sierra Nevada (Alpina, 2010) i Moncayo (Alpina, 2011), entre d'altres. També ha publicat llibres de cuina i llegendes, i un trio de novel·les, Cafè amb Sal (Pagès Editors, 2009, Premi Ciutat de Mollerussa), Brut Nature (Piolet, 2013) i El Sostre d'Ombra, (Pagès Editors, 2015)

http://incola85.blogspot.com
Back To Top
El blog de Piolet

Utilizamos “cookies” propias y de terceros para elaborar información estadística y mostrarle publicidad, contenidos y servicios personalizados a través del análisis de su navegación. Si continúa navegando acepta su uso.

 

View more
Acepto
Declino