Castelló

Pel Coll del Peiró Trencat

Circular pels GR7 de Vallibona

Vallibona és un poble estès a la falda d’uns cingles, i cau com una esllavissada de cases a la riba del riu Cérvol. La ruta proposada fa un circular en direcció Morella, fent servir els dos trams de GR7 per anar i tornar al panoràmic Coll del Peiró Trencat

Dades de la ruta

Com arribar-hi: A Vallibona s’hi arriba des de la N-232, agafant la CV-111 entre Morella i Vallivana.
Dificultat: Mitjana
Durada de la sortida: 5 hores
Distància total: 15,4 km
Ascens acumulat: 603 m
Tipus de ruta: Circular
Observacions: Ens trobarem bastants tanques ramaderes. Deixeu-les sempre tancades quan hi passeu. El primer tram fins al Coll del Peiró Trencat està marcat de GR, però notareu que per sota hi ha el groc d’un antic PR. Al final de la tornada veurem marques de SL
Ruta en wikiloc:
Les rutes d’Editorial Piolet, gràcies al nostre compte org,  són navegables sense necessitat d’adquirir wikiloc premium.

Itinerari

Sortim de la plaça de Sant Antoni on trobem fites del GR7. Ens dirigim cap a ponent per a en breu, deixar l’asfalt que mena a la carretera de Morella per agafar un camí empedrat situat a la dreta, en pujada. Passem vora un creu, i el camí es fa sendera. Caminem entre bancals que han guanyat espai a la falda de la muntanya, murs que sovint estan assolats, però en cap cas els rocs dificulten el pas.

Passem vora la minúscula Capelleta de Santa Àgueda (20 min) i al poc baixem al riu Cérvol, que creuen a gual. Al poc ens trobem amb una cruïlla en un alzinar: girem a mà esquerra, fent servir uns esglaons de fusta. Pugem a una cruïlla amb camins i seguim recte per un camí de roderes, fent una llarg ascens sota el bosc.

Tot d’una abandonem el camí per agafar una senda a la dreta (55 min), encara sota el bosc. Hem de creuar el barranc de les Ortigues per seguir pujant per un camí murat. Passem per la font dels Bassiets, i al poc creuem a gual el barranc de la Roqueta. Ara toca pujar per un camí empedrat que s’arramba al cingle.

Hem de passar una tanca ramadera per tornar a creuar un parell de vegades el barranc i seguir pujant per un camí descompost, murat. Sortim del bosc i descobrim a l’esquerra el Mas de la Basseta, voltant de caps margenats. Arribem a un enforcall vora el Mas de la Basseta (1h 40 min). Seguim recte per una sendera que ressegueix un mur de pedra seca. Sovintegen els ginebres de grans dimensions. Aquesta zona està poc marcada.

Hem d’arribar a una pista on trenquem cap a la dreta. A 25m ens trobem una tanca ramadera que passem per a 25m girar a mà esquerra i pujar per una drecera que fa via cap a la pista. Llavors girem a mà esquerra per tornar a passar una nova tanca. El paisatge s’obre a les valls boscoses de Vallibona. Arribem a la tanca del Coll del Peiró Trencat (2h 40 min), amb increïbles vistes de Morella. Continuem a mà esquerra i pugem per un camí de roderes, carener. Passat un nou tancat comencem a davallar per l’alzinar, abandonant la carena. A l’alçada de la Font de les Roques (3h 40 min), amb abeurador per a les vaques, ensopeguem amb una pista. Seguim cap a la dreta, fins a una cruïlla propera, on triarem l’esquerra, en baixada. Tot d’una, després de passar una tanca, agafem una drecera a l’esquerra que baixa a una pista i la creuem. Trobem immediatament una nova tanca. El sender baixa al Mas de Cap d’Ombria, amb diferents edificis. A partir d’ara caminem per una pista ampla que mena al Mas Baix Santa Àgueda. Girem a l’esquerra per passar per una altra casa i baixar per un camí margenat que mor a la carretera de Morella (4h 25 min), que creuem per continuar el descens per un corriol que transita per una lleixa de la muntanya

Salvarem a gual el barranc de l’Arna i arribarem tot seguit a l’asfalt de la carretera, on continuarem cap a la dreta. Passarem el Cérvol per un pont, rere el qual arribarem a l’entrada de Vallibona, on agafarem el carrer de l’esquerra (rètols de Castell de Cabres i Rossell), que puja cap a la plaça

Us convidem a conèixer aquesta zona amb el nou mapa que trobareu a la nostra botiga en paper i formats digitals.

Juan Carlos Borrego Perez

Ha publicat un grapat de guies excursionistes, com ara L'Ordal i la Depressió Penedesenca (Piolet, 2005), Espais de la Batalla de l'Ebre (Piolet, 2020 2a Ed.), Les Romeries de la Terra Alta (Piolet, 2015), Personatges Llegendaris de les Terres de l'Ebre (Piolet, 2018), A peu pels Castells del Penedès (Cossetània Edicions, 2010), Sierra Nevada (Alpina, 2010) i Moncayo (Alpina, 2011), entre d'altres. També ha publicat llibres de cuina i llegendes, i un trio de novel·les, Cafè amb Sal (Pagès Editors, 2009, Premi Ciutat de Mollerussa), Brut Nature (Piolet, 2013) i El Sostre d'Ombra, (Pagès Editors, 2015)

http://incola85.blogspot.com
Back To Top
El blog de Piolet

Utilizamos “cookies” propias y de terceros para elaborar información estadística y mostrarle publicidad, contenidos y servicios personalizados a través del análisis de su navegación. Si continúa navegando acepta su uso.

 

View more
Acepto
Declino