Amb nens Osca

Camí de El Feisá

Recuperem aquesta bonica ruta, situada molt a prop de les vertiginoses passarel·les de Montfalcó

Dades de la ruta

Situació: Montsec de l’Estall (Osca).
Punt de sortida i accés: La ruta surt des del poble de Girbeta (Chiriveta), hi arribem des d’un desviament de la N-230, direcció Vielha per una pista condicionada per a vehicles.
Dificultat: Baixa
Durada de la sortida: 2 h 20′, ruta circular
Distància total: 6,30 km
Ascens acumulat: 358 m
Ruta en wikiloc: Les rutes d’Editorial Piolet, gràcies al nostre compte org,  són navegables sense necessitat d’adquirir wikiloc premium.

El camí del Feisá, recentment condicionat, ens permet realitzar una variant del PR-HU 206, circular que uneix Girbeta amb el seu castell i l’ermita del Congost i amb el que gaudirem de fantàstiques vistes del pantà de Canelles i del Congost de Mont-rebei.

Recorregut perfecte per fer amb nens, extremant les precaucions allà on el sender discorre per una estreta faixa enfilada al precipici, tot i que està equipada amb una sirga, a la part més exposada.

Esglèsia de Girbeta.

Sortirem del poble de Girbeta, on haurem deixat el cotxe, agafant el PR- HU 206 que surt des de l’església del poble, baixarem fins a creuar el barranquet de la Font i continuarem pel sender fins a arribar a l’ermita del Congost (40 min).

Des de l’ermita ens dirigirem cap al Camí de El Feisá, la pujada al Castell, seguint les marques del PR-HU 206, la deixem per una altra ocasió; encara que la silueta de la torre mirant-nos des de dalt ens acompanyarà gairebé tot el camí.

Començarem a caminar per la faixa penjada sobre el pantà (equipada amb sirga a la part més exposada), contemplarem restes d’edificacions i un antic mur defensiu, alhora que continuem gaudint de les vistes del pantà i del Congost de Mont-rebei.

Superant el mur, iniciem el descens cap al Barranc de las Ortogas, on salvarem l’equipat Pas de la Lluga.

Continuarem al costat del barranc, comencem a pujar zigzaguejant pel sender fins que arribem a la cruïlla amb el PR-HU 206 (45′)

Ara podem optar per tornar directament a Girbeta o apropar-nos fins a la Torre en poc més de deu minuts.

Torre de Chiriveta

Baixem de la torre i emprenem el camí de tornada cap al poble pel PR-HU 206, passarem al costat de El Mas, i a la part final, connectarem amb el PR- HU 45 per arribar fins al punt de partida de l’excursió.

Pilaret a l’entrada de Girbeta.

Al Montsec de l’Estall hi ha racons tan espectaculars com l’Ermita de Santa Quitèria o les Muralles de Finestres. A què esperes per descobrir-los?

Trobareu més rutes i informació sobre la zona a: www.montsecdelestall.info

Com sempre aquí teniu la nostra proposta per fer senderisme per la zona!!

Si us agrada el Montsec, us recomanem que feu una ullada a aquest altre mapa:

Coneixeu el Montsec de l’Estall? Heu fet aquesta ruta? Pot ser les vertiginoses passarel·les de Montfalco? Esperem els vostres comentaris!

Back To Top
El blog de Piolet

Utilizamos “cookies” propias y de terceros para elaborar información estadística y mostrarle publicidad, contenidos y servicios personalizados a través del análisis de su navegación. Si continúa navegando acepta su uso.

 

View more
Acepto
Declino