Btt França

Els Estanys de Camporrells

les valls de Vallserra i Lladura, els estanys de Camporells  i els cims del Mont Llaret i el Roc de l’Aude

Marxem cap a França a fer BTT, ens acompanyeu?

BASE CARTOGRÀFICA GEAMAP

Dades de la ruta

Com arribar-hi: A Les Angles (comarca francesa del Capcir) arribarem per la N-116 des de Perpinyà o per la mateixa carretera des de Puigcerdà.
Dificultat: Alta amb trams tècnics desprès del refugi de Camporells
Durada de l’etapa: 5h 25′
Distància total: 34 km
Ascens acumulat: 1136 m
Observacions: Només és ciclabe a l’estiu
Ruta en wikiloc: Les rutes d’Editorial Piolet, gràcies al nostre compte org, són navegables sense necessitat d’adquirir wikiloc premium.

La ruta

L’objectiu d’avui és conèixer la vall de Lladaura i els estanys de Camporells a la comarca francesa del Carlit i pedalar moltes estones per sobre dels 2.000 m. Sortirem de les Angles en direcció al vall de Vallserra o Vallsera o  Balcère i passarem per les ruïnes de l’església. Seguim cap a la vall del riu Lladura i poc desprès connectem amb la pista que puja des de Formiguera cap a les pistes d’esquí.

Seguim fins el punt més alt de la serra de Mauri (2.420 m) i baixem al llac de Camporells (2.240 m) i el seu refugi, més conegut pels amants de l’esquí de muntanya que dels betetistes, i amb bones vistes dels Peric.

Sortim d’aquest petit paradís en direcció a la cabana de la Balmeta seguint el abalisat del GR del Capcir que és un corriol amb molts trams ciclables. A la cabana de la Balmeta seguim una pista que ens porta, desprès de fortes pujades, cap el Mont Llaret (2.360 m) i el roc de l’Aude (2.340 m) capçalera de les pistes d’esquí i amb bones vistes dels Peric, el Carlit, el Puigmal i el Canigó.

El track baixa una mica caòticament seguint una pista d’esquí, un corriol balisat groc i, a l’arribar a la zona del pla de Mir, baixem a les Angles per una a pista de descens btt (també podem tornar per la carretera).

Que us ha semblat aquesta ruta? Us ve de gust fer-la?

Xavier Carbonell Sanchez

Professor universitari i apassionat de la bicicleta de muntanya des de fa 30 anys. Ha publicat ressenyes de rutes a las revistes Vertex, Mountain Bike i Bike. Va col·laborar en la preparació del tram català del Meridià Verd. Responsable de la pàgina web:

http://www.bttpirineus.org/
Back To Top
El blog de Piolet

Utilizamos “cookies” propias y de terceros para elaborar información estadística y mostrarle publicidad, contenidos y servicios personalizados a través del análisis de su navegación. Si continúa navegando acepta su uso.

 

View more
Acepto
Declino