Btt Girona

La Sillita de la Reina i les Roques del Rei

Entre cims i bandolers

Dades de la ruta

Com arribar: A Santa Coloma de Farners ens podem apropar per l’Eix o per la AP-7, sortida Vidreres/Maçanet
Dificultat: Media
Durada de l’etapa: 4h 18′
Distància total: 35 km
Ascens acumulat: 1.060 m
Observacions: No trobarem cap bar al recorregut
Ruta en wikiloc: Les rutes d’Editorial Piolet, gràcies al nostre compte org, són navegables sense necessitat d’adquirir wikiloc premium.

La ruta

Aquesta és una sortida molt complerta amb moltes connexions amb altres excursions per les Guilleries. Sortim de l’aparcament de l’Ajuntament de Santa Coloma, ermita de Sant Andreu del Castanyet, pista amunt, font, desviació a l’esquerra cap a L’Albó, font de Mossen Salvi, bordegem l’Albó, seguim pujant i quan portem uns 14,9 km ens trobem la pista que ve de l’Espinau (bar-restaurant) i seguim fins l’Ermita de la Mare de Deu del Pedró, ermita que forma part de la Ruta de las 10 ermites de Santa Coloma (al Pedró estem a 1.1 km de la pista que uneix el Sobirà amb Sant Hilari Sacalm).

Comencem la baixada cap el coll dels Republicans. A aquest coll comença tant la trialera la Trona del Rei com la Sillita de la Reina però abans de baixar fem un bucle per pujar a les Roques del Rei (creus de ferro, una d’elles dedicada al bisbe Salvi Huix i bona panoràmica) passant per les plantacions d’avets de Can Cigala, mas a mig recuperar. Les Roques del Rei son un promontori de roca granítica de 852 m d’alçada situat al vessant sud de les Guilleries, en mig d’un triangle imaginari que te per vèrtex les poblacions d’Anglès, Sant Hilari Sacalm i Santa Coloma de Farners i al que arribem per un corriol que no podem fer pujats a la bici.

Una vegada al cim baixem i anem a buscar la pista que puja desde la casa de turisme rural de Can Huix i remuntem fins el coll dels Republicans. Uns 80 m abans del coll ja podem girar a la dreta i iniciar la baixada a la que hem batejat com la Sillita de la Reina. Li hem donat aquest nom perquè malgrat els seus 15 km (si comencem a comptar des de l’ermita del Pedró) és assequible, sense pedres i circula per pistes secundàries i corriols pel mig del bosc. Es a dir, apta per tots els amants de la bici de muntanya.

Son punts de pas: font de les Corbes, runes del Mas Les Corbes, coincidència puntual amb la ruta de pujada, corriol, coincidència amb la ruta de pujada, La Fradera, encreuament de la creu de Can Gavaldà, Mas Petrinxo, Mas Esparver (la pista que li dona accés també ens porta a la carretera del Castanyet), creuem l’eix transversal per un pont, ca l’Amargant, runes del Castell de Sant Espirit (no es veuen ni es troben), prenem el corriol de la dreta i desprès el de la esquerra per arribar al pont de Can Manya i a la Font de Can Prat  per un corriol. A la font prenem el sender de la font d’en Prat per entrar a Santa Coloma de Farners. 

En aquesta excursió hem d’anar amb compte perquè en algun encreuament pot aparèixer Joan de Serrallonga i la seva quadrilla, un bandoler de les Guilleries sanguinari, venjatiu, gelós i salvatge. Encara que va ser ajusticiat a Barcelona l’any 1634 encara hi ha qui diu que membres de la seva quadrilla viuen amagats al bosc confosos amb supervivents de les guerres carlines i maquis despistats. 

Coneixeu Les Guilleries? No us oblideu del nostre mapa!!

Xavier Carbonell Sanchez

Professor universitari i apassionat de la bicicleta de muntanya des de fa 30 anys. Ha publicat ressenyes de rutes a las revistes Vertex, Mountain Bike i Bike. Va col·laborar en la preparació del tram català del Meridià Verd. Responsable de la pàgina web:

http://www.bttpirineus.org/
Back To Top
El blog de Piolet

Utilizamos “cookies” propias y de terceros para elaborar información estadística y mostrarle publicidad, contenidos y servicios personalizados a través del análisis de su navegación. Si continúa navegando acepta su uso.

 

View more
Acepto
Declino