Andalusia Granada

Las Posiciones del Veleta

Aprofitant l’època de vacances, si viatgeu per Andalusia, us proposem una excursió a las Posiciones del Veleta, antigues trinxeres de la Guerra Civil.

Dades de la ruta:

Situació: Sierra Nevada
Cóm arribar: Anirem fins a Pradollano per la carretera A-395, sortirem des de el “Albergue Hoya de la Mora”.
Dificultat: Fàcil
Temps: 2h 50′ (circular) 
Distància: 8 km
Ascens acumulat: 604 m
Ruta en wikiloc: Les rutes d’Editorial Piolet, gràcies al nostre compte org, son navegables sense necesitat d’adquirir wikiloc premium.

Hoya de San Juan

Sortirem de “la Hoya de San Juan”, amb diversos albergs i xiringuitos. Ens centrarem en l’alberg militar. Al mig d’aquesta curiosa construcció i la barrera del parc nacional, descobrirem un corriol. L’agafarem i seguirem la seva petjada, fixant-nos en el barranc. Hem de deixar a mà dreta el vell observatori astronòmic, actualment en desús.

Nosaltres caminarem admirant el paisatge obert, gaudint del murmuri harmoniós de l’aigua i de les formacions de “los Tajos de Sierra Nevada”. Arribarem al riu i continuarem cap al sud, ara ascendint. Quan el camí comenci a desaparèixer ens guiarem per la carretera per trobar Les Posicions de la Veleta, antigues trinxeres de la guerra civil i objecte d’aquesta excursió.

Tornarem als albergs baixant per la pista asfaltada i agafant les dreceres que retallen les seves corbes.

Us agrada l’Alta Montaña? Aquí us deixem la nostra proposta per conèixer Sierra Nevada:

Us ha agradat aquesta ruta? Deixeu-nos els vostres comentaris!

Juan Carlos Borrego Perez

Ha publicat un grapat de guies excursionistes, com ara L'Ordal i la Depressió Penedesenca (Piolet, 2005), Espais de la Batalla de l'Ebre (Piolet, 2020 2a Ed.), Les Romeries de la Terra Alta (Piolet, 2015), Personatges Llegendaris de les Terres de l'Ebre (Piolet, 2018), A peu pels Castells del Penedès (Cossetània Edicions, 2010), Sierra Nevada (Alpina, 2010) i Moncayo (Alpina, 2011), entre d'altres. També ha publicat llibres de cuina i llegendes, i un trio de novel·les, Cafè amb Sal (Pagès Editors, 2009, Premi Ciutat de Mollerussa), Brut Nature (Piolet, 2013) i El Sostre d'Ombra, (Pagès Editors, 2015)

http://incola85.blogspot.com
Back To Top
El blog de Piolet

Utilizamos “cookies” propias y de terceros para elaborar información estadística y mostrarle publicidad, contenidos y servicios personalizados a través del análisis de su navegación. Si continúa navegando acepta su uso.

 

View more
Acepto
Declino