Girona

Ascensió al Gra de Fajol

A Ulldeter neix un dels rius més cabalosos del nord de Catalunya: el Ter. Ho fa a una olla escortada per cims sublims, com ara el Pic de la Dona, el Batiments o el Gra de Fajol. La ruta proposada ens acosta a aquesta última cota, molt panoràmica.

Dades de la ruta

Situació: Vallter 2000
Dificultat: Mitjana. En funció de la neu i el vent.

Duració de la sortida: 4 hores
Distància total: 7 km
Ascens acumulat: 613 m.

Observacions: cal portar material d’alta muntanya en aquesta època, grampons, raquetes, pals, botes, terceres capes i polars. El sender fins al refugi, malgrat estar colgat de neu, sol ser fàcil d’identificar, ja que la marcació del GR11 sol estar als troncs dels pins. En canvi si la nevada és forta, serà difícil seguir la traça dels senders i de les marques de GR11 que creuen l’olla fins a l’inici de l’ascensió del Coll de la Marrana, on el sender és molt evident.
Ruta en wikiloc: Les rutes d’Editorial Piolet, gràcies al nostre compte org,  són navegables sense necesitat d’adquirir wikiloc premium.

Sortirem d’un revolt de la carretera d’accés a l’estació d’esquí de Vallter. L’identificarem perquè a l’esquerra neix un sender marcat amb pintura de GR11 i a la dreta descobrirem un petit aparcament per a cotxes. Agafem aquest corriol i comencem l’ascensió creuant una bonica pineda que ens porta a salvar el riu Ter mitjançant un pontet. A l’altra riba continuem pujant fins a arribar al refugi d’Ulldeter.

Continuem cap a ponent pujant per una sendera i després per una pista d’esquí. És endavant se continua vora un dels reguerots que formen el naixement del riu Ter, sempre seguint el GR11.

Un cop a la base del Coll de la Marrana el sender és molt més identificable. Toca pujar fort fins dalt el coll, on normalment sol fer molt de vent. Llavors cal dirigir les mirades i les passes a l’esquerra, on comença una sendera. Abandonem el GR11 i seguim les fites que menen al cim. La tornada es farà pel mateix camí d’ascens.

Que us ha semblat aquesta hivernal?

Juan Carlos Borrego Perez

Ha publicat un grapat de guies excursionistes, com ara L'Ordal i la Depressió Penedesenca (Piolet, 2005), Espais de la Batalla de l'Ebre (Piolet, 2020 2a Ed.), Les Romeries de la Terra Alta (Piolet, 2015), Personatges Llegendaris de les Terres de l'Ebre (Piolet, 2018), A peu pels Castells del Penedès (Cossetània Edicions, 2010), Sierra Nevada (Alpina, 2010) i Moncayo (Alpina, 2011), entre d'altres. També ha publicat llibres de cuina i llegendes, i un trio de novel·les, Cafè amb Sal (Pagès Editors, 2009, Premi Ciutat de Mollerussa), Brut Nature (Piolet, 2013) i El Sostre d'Ombra, (Pagès Editors, 2015)

http://incola85.blogspot.com
Back To Top
El blog de Piolet

Utilizamos “cookies” propias y de terceros para elaborar información estadística y mostrarle publicidad, contenidos y servicios personalizados a través del análisis de su navegación. Si continúa navegando acepta su uso.

 

View more
Acepto
Declino