Osca

Passarel·les de Montfalcó

Aquesta és l’excursió més popular quan es visita la zona dels Montsecs: El camí natural de Montfalcó a Mont-rebei, conegut per les seves vertiginoses passarel·les.

Dades de la ruta

Situació: Montsec de l’Estall (Osca).
Com arribar: La ruta surt del poble de Montfalcó, on s’accedeix des de Viacamp (situat en la N-230, direcció Vielha) per una pista condicionada per a vehicles.
Dificultat: Mitjana
Durada de la sortida: 4 h (8 h si arribem fins a la Masieta)
Distància total: 8 km (Si arribem fins el pàrquing de la Masieta i tornem hem d’afegir 8 km més)
Ascens acumulat: 485 m
Ruta en wikiloc: Les rutes d’Editorial Piolet, gràcies al nostre compte org,  són navegables sense necessitat d’adquirir wikiloc premium.

Camí natural conegut popularment com les passarel·les de Montfalcó, connecta el deshabitat poble de Montfalcó (a excepció de Casa Batlle que ha estat rehabilitada i transformada en un alberg) amb el GR 1 procedent de Corçà, oferint al senderista una experiència única gràcies als dos trams de passarel·les fixades a la paret, i unes vistes incomparables a la Serra del Montsec. Es pot continuar la ruta fins arribar al pàrquing de la Masieta, visitant d’aquesta manera, el sender excavat a la roca que recorre el Congost de Mont-rebei.

Congost de Mont-rebei

Per arribar a Montfalcó agafarem la pista que surt des del poble de Viacamp i abans d’arribar a l’alberg trobarem el pàrquing (gratuït) on haurem de deixar el cotxe.

Albergue de Montfalcó

El camí comença al costat de l’alberg, des d’allà ens dirigirem cap a la font de Montfalcó i anirem baixant pel sender que en 45 minuts ens conduirà a la primera passarel·la.

En 20 minuts més arribarem a la segona passarel·la, un cop superada, el camí baixa cap al Congost del Seguer, on creuarem el pantà de Canelles per un pont penjant de 36 m.

Creuat el pont ascendirem per un camí fins a connectar amb el GR 1 que ve de Corçà, acabant aquí el camí natural.

Des d’aquest punt, podem continuar la ruta pel Congost de Mont-rebei, on gaudirem d’un bonic recorregut per un sender excavat a la roca, per acabar al pàrquing de la Masieta. (Hem de pensar que si fem aquesta segona part, haurem d’afegir 4 km més només d’anada)

Recomanacions:

  • Matinar, principalment a l’estiu i a èpoques de molta afluència; ens estalviarà trobar-nos amb una processó d’excursionistes pujant i baixant per les passarel·les…amb tot el que això implica. A més a l’estiu la temperatura pot arribar a ser elevada a les hores centrals del dia.
  • Porta aigua, el nom Montsec no és per casualitat, les fonts d’aquesta zona són en gran part estacionals i pot ser difícil trobar aigua.
  • Amb vertigen no; les passarel·les no són recomanables si un pateix vertigen.
  • Recomanable amb nens? Segons el meu parer no, les passarel·les són exposades i altes.
  • A l’entrada del poble de Viacamp, trobareu l’oficina de turisme (on la Rosa us atendrà molt amablement), un restaurant, una àrea d’autocaravanes i el centre d’interpretació del Montsec, per si voleu conèixer més d’aquesta bonica zona.

Hi ha altres opcions interessants i diferents per fer el camí:

  • Fer l’anada caminant i tornar en catamarà o caiac, el podem agafar al costat del pont i ens deixarà a l’embarcador de l’alberg de Montfalcó (si no ens volem quedar sense lloc i haver de tornar caminant, imprescindible reservar) . ATENCIÓ!! DEGUT A LA FALTA D’AIGUA,  L’ESTIU DEL 2023 AQUEST SERVEI NO ESTÀ EN FUNCIONAMENT.
  • Realitzar el recorregut sencer fins al pàrquing de la Masieta i tornar en taxi.
  • Una altra opció (en aquest cas és de dos dies) pot ser començar l’excursió al pàrquing de la Masieta (s’ha de reservar plaça de pàrquing amb temps i és de pagament 5 €), dormir a l’alberg de Montfalcó i tornar l’endemà.

Trobareu tota la informació de la zona (rutes, serveis etc) a: www.montsecdelestall.info

La nostra proposta per visitar el Montsec, acabat de sortir d’impremta!!! 😉

El Prepirineu és una zona fantàstica per practicar el senderisme. El coneixeu? Esperem els vostres comentaris!

Back To Top
El blog de Piolet

Utilizamos “cookies” propias y de terceros para elaborar información estadística y mostrarle publicidad, contenidos y servicios personalizados a través del análisis de su navegación. Si continúa navegando acepta su uso.

 

View more
Acepto
Declino