Castelló

Tossal de la Nevera

El Maestrat a l’albast de tohom

L’ascensió proposada comença a Catí, poble de tradició ramadera amb una interessant indústria formatgera, que intenta mostrar als visitants les delícies d’unes contrades plenes de marges de pedra seca, cabanes de pastor i neveres de gel, on destaca la Nevera del Tossal

Dades de la ruta

Situació: Catí. Castelló.
Dificultat: Mitjana. Ruta lineal. Durada de la sortida: 5 hores
Distància total: 11,31 km
Ascens acumulat: 537 m.
Ruta en wikiloc: Les rutes d’Editorial Piolet, gràcies al nostre compte org,  són navegables sense necesitat d’adquirir wikiloc premium.

Sortirem de Catí agafant el Camí del Bosc, que està al nord del poble. En arribar al Prigó, una creu de terme, agafem el trencall de l’esquerra caminant per una pista que mena al Mas d’Eugeni, situat a la dreta en un enforcall de camins. Seguim recte entrant al Barranc de la Masada, eixut i voltat de matolls. Passem la font de la Masada i entrem al bosc.

Hem d’agafar el corriol de la dreta en la següent bifurcació, seguint les marques de PR, envellides, que menen a una cruïlla o triem l’esquerra. Pugem sota el bosc fins a un collet, on trobem un enforcall. Seguim cap a la dreta, en ascens. Passem vora les ruïnes del Mas de la Serra, que queden avall, i de l’impressionant Nevera feta de pedra seca.

Seguim pujant fins a un pla, on resseguim a l’esquerra un mur. Al final d’aquesta construcció girem a l’esquerra seguint un altre mur fins al cim. En algun moment el sender s’allunya del mur, però no el perdrem de vista mai. Un cop assolim el cim gaudirem de les vistes del mar, dels Ports, de la Serra de Montsià, de la Serra d’Irta i de les Talaies d’Alcalà. Tornarem a Catí desfent el camí de pujada

No us oblideu del nostre mapa, acabat de publicar!

Juan Carlos Borrego Perez

Ha publicat un grapat de guies excursionistes, com ara L'Ordal i la Depressió Penedesenca (Piolet, 2005), Espais de la Batalla de l'Ebre (Piolet, 2020 2a Ed.), Les Romeries de la Terra Alta (Piolet, 2015), Personatges Llegendaris de les Terres de l'Ebre (Piolet, 2018), A peu pels Castells del Penedès (Cossetània Edicions, 2010), Sierra Nevada (Alpina, 2010) i Moncayo (Alpina, 2011), entre d'altres. També ha publicat llibres de cuina i llegendes, i un trio de novel·les, Cafè amb Sal (Pagès Editors, 2009, Premi Ciutat de Mollerussa), Brut Nature (Piolet, 2013) i El Sostre d'Ombra, (Pagès Editors, 2015)

http://incola85.blogspot.com
Back To Top
El blog de Piolet

Utilizamos “cookies” propias y de terceros para elaborar información estadística y mostrarle publicidad, contenidos y servicios personalizados a través del análisis de su navegación. Si continúa navegando acepta su uso.

 

View more
Acepto
Declino