Tarragona

De Cornudella de Montsant a Siurana

La ruta d’avui ens portarà a conéixer dos bonics pobles de la comarca del Priorat i a gaudir de fantàstiques vistes del pantà de Siurana.

Dades de la ruta

Situació: Serra de Prades
Punt de sortida i accés: Cornudella de Montsant. Comarca del Priorat.
Dificultat: Fàcil
Durada de la sortida (només anada): 2 h 35 min.
Distància total: 4,40 km
Ascens acumulat: 284 m.
Ruta en wikiloc: Les rutes d’Editorial Piolet, gràcies al nostre compte org,  són navegables sense necesitat d’adquirir wikiloc premium.

Se surt des del poble de Cornudella de Montsant, bonic i cofoi, allargassat a la plana del riu Siurana. Ens dirigim cap a Alforja per la carretera, però tot seguit he de prendre un camí marcat de PR-C84 que trenca cap a la dreta (no confondre amb el camí que va a la presa, que està al costat).

Seguim un camí ample, una pista agrícola amb vinyes, ametllers i oliveres que arriba a la riba del riu i el rodeja per a passar-lo mitjançant un gual. Més endavant caldrà deixar el recer d’aquesta pista per continuar per un camí costerut: és el camí ral de Siurana.

Ara es un corriol o sender a estones empedrat. Dibuixa esses per anar progressant amunt fins a arribar a les primeres cases de la població, entrant a la dreta per recórrer els seus carrers i places, espais reduïts en la plana rocallosa que formen les construccions, on hi destaca l’església i, a l’altra banda, les restes del castell.

Per tornar caldrà refer el camí per on hem pujat

Les nostres propostes per recórrer aquesta zona, rica en espectaculars racons són:

Coneixeu la comarca del Priorat? Heu fet excursions amb els vostres fills? I tastat els seus fantàstics vins? Esperem els vostres comentaris!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back To Top