Tarragona

De Cornudella de Montsant a Siurana

La ruta d’avui ens portarà a conéixer dos bonics pobles de la comarca del Priorat i a gaudir de fantàstiques vistes del pantà de Siurana.

Dades de la ruta

Situació: Serra de Prades
Punt de sortida i accés: Cornudella de Montsant. Comarca del Priorat.
Dificultat: Fàcil
Durada de la sortida (només anada): 2 h 35 min.
Distància total: 4,40 km
Ascens acumulat: 284 m.
Ruta en wikiloc: Les rutes d’Editorial Piolet, gràcies al nostre compte org,  són navegables sense necesitat d’adquirir wikiloc premium.

Se surt des del poble de Cornudella de Montsant, bonic i cofoi, allargassat a la plana del riu Siurana. Ens dirigim cap a Alforja per la carretera, però tot seguit he de prendre un camí marcat de PR-C84 que trenca cap a la dreta (no confondre amb el camí que va a la presa, que està al costat).

Seguim un camí ample, una pista agrícola amb vinyes, ametllers i oliveres que arriba a la riba del riu i el rodeja per a passar-lo mitjançant un gual. Més endavant caldrà deixar el recer d’aquesta pista per continuar per un camí costerut: és el camí ral de Siurana.

Ara es un corriol o sender a estones empedrat. Dibuixa esses per anar progressant amunt fins a arribar a les primeres cases de la població, entrant a la dreta per recórrer els seus carrers i places, espais reduïts en la plana rocallosa que formen les construccions, on hi destaca l’església i, a l’altra banda, les restes del castell.

Per tornar caldrà refer el camí per on hem pujat

Les nostres propostes per recórrer aquesta zona, rica en espectaculars racons són:

Coneixeu la comarca del Priorat? Heu fet excursions amb els vostres fills? I tastat els seus fantàstics vins? Esperem els vostres comentaris!

Juan Carlos Borrego Perez

Ha publicat un grapat de guies excursionistes, com ara L'Ordal i la Depressió Penedesenca (Piolet, 2005), Espais de la Batalla de l'Ebre (Piolet, 2020 2a Ed.), Les Romeries de la Terra Alta (Piolet, 2015), Personatges Llegendaris de les Terres de l'Ebre (Piolet, 2018), A peu pels Castells del Penedès (Cossetània Edicions, 2010), Sierra Nevada (Alpina, 2010) i Moncayo (Alpina, 2011), entre d'altres. També ha publicat llibres de cuina i llegendes, i un trio de novel·les, Cafè amb Sal (Pagès Editors, 2009, Premi Ciutat de Mollerussa), Brut Nature (Piolet, 2013) i El Sostre d'Ombra, (Pagès Editors, 2015)

http://incola85.blogspot.com
Back To Top
El blog de Piolet

Utilizamos “cookies” propias y de terceros para elaborar información estadística y mostrarle publicidad, contenidos y servicios personalizados a través del análisis de su navegación. Si continúa navegando acepta su uso.

 

View more
Acepto
Declino