Tarragona

Per les ermites de Cabacés

Continuem per terres de Tarragona, en aquesta ocasió per conéixer les ermites al voltant del poble de Cabacés.

Dades de la ruta

Situació: Serra de Montsant.
Punt de sortida i accés: Cabacés, poble al qual s’arriba des de Falset per la T-702 i des de Vinebre per la Torre de l’Espanyol.
Dificultat: Fàcil
Durada de la sortida: 2 h 20 min.
Distància total: 5,85 km
Ascens acumulat: 266 m
Ruta en wikiloc: Les rutes d’Editorial Piolet, gràcies al nostre compte org,  són navegables sense necesitat d’adquirir wikiloc premium.

El poble de Cabacés alberga una ermita urbana: Sant Joan. Sortim des de la seva porta agafant el camí de l’ermita de la Foia. Sabrem que anem bé perquè de seguida apareixeran els antics safarejos. Hem de baixar per un camí arranjat amb baranes fins a la confluència d’un segon camí amb un rètol de regulació d’escalada, és a la nostra dreta. L’agafem per acostar-nos a un pont medieval. Seguim aquest camí de terra que circula per un barranc, entre cingles de tormos (35 min).

Al cap d’una estona haurem assolit la Covassa, una cova amb corral i una casa, curiós exemple de trogloditisme al Montsant. Després de caminar un xic més per l’obaga de la muntanya, arribem a l’ermita de la Foia, vora una àrea de lleure (1h 15 min). La ruta continua cap al sud-oest, en direcció el collet de la Foia.

Ara toca anar baixant per un camí ample, força panoràmic, amb la Mola de Colldejou destacant. A la cruïlla del camí de Sant Roc agafem l’opció de la dreta, on descobrim una altra curiositat: l’aljub de Sant Roc, amb les seves canalitzacions restaurades en època moderna. Després d’una bassa rodona trobem l’ermita de Sant Roc, incrustada en el rocam. Ja només ens quedarà seguir el camí de xiprers que davalla fins a Cabacés, passant per uns horts que ens porten al punt de sortida.

Les rutes per la Serra del Montsant les podeu trobar al nostre mapa escala 1:20.000 en format paper i digital.

Juan Carlos Borrego Perez

Ha publicat un grapat de guies excursionistes, com ara L'Ordal i la Depressió Penedesenca (Piolet, 2005), Espais de la Batalla de l'Ebre (Piolet, 2020 2a Ed.), Les Romeries de la Terra Alta (Piolet, 2015), Personatges Llegendaris de les Terres de l'Ebre (Piolet, 2018), A peu pels Castells del Penedès (Cossetània Edicions, 2010), Sierra Nevada (Alpina, 2010) i Moncayo (Alpina, 2011), entre d'altres. També ha publicat llibres de cuina i llegendes, i un trio de novel·les, Cafè amb Sal (Pagès Editors, 2009, Premi Ciutat de Mollerussa), Brut Nature (Piolet, 2013) i El Sostre d'Ombra, (Pagès Editors, 2015)

http://incola85.blogspot.com
Back To Top
El blog de Piolet

Utilizamos “cookies” propias y de terceros para elaborar información estadística y mostrarle publicidad, contenidos y servicios personalizados a través del análisis de su navegación. Si continúa navegando acepta su uso.

 

View more
Acepto
Declino