Amb nens Lleida

Circular per Sant Maurici

Caminant pel Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici

L’aigua és el gran protagonista en una visita a aquest parc des de qualsevol dels seus accessos. Llacs, rius i cascades són una constant a qualsevol de les rutes que triem. Avui farem la ruta més emblemàtica del parc; anirem al llac que li dóna part del seu nom: l’Estany de Sant Maurici.

Dades de la ruta

Situació: Per arribar fins a Espot ho farem per l’N-260 o per la C-28 si venim des de la Val d’Aran.
Dificultat: Fàcil. Encara que hem de tenir en compte que malgrat que caminem per senders, en alguns trams el pendent és considerable; hem de tenir una mínima condició física.
Durada de la sortida: 5-6 hores amb aturades.
Distància total: 13,12 km
Ascens acumulat: 592 m
Observacions: La ruta sencera pot ser massa pels nens segons la seva edat. Malgrat això tenim l’opció d’arribar només fins a Sant Maurici, d’allargar fins a la cascada de Ratera i fins i tot a l’Estany de Ratera i fer la tornada pel mateix camí, en comptes de fer la circular.
Ruta en wikiloc: Les rutes d’Editorial Piolet, gràcies al nostre compte org,  són navegables sense necessitat d’adquirir wikiloc premium. 

Els Encantats

Diu la llegenda dels Encantats que dos caçadors no van voler anar a missa el dia de Sant Maurici i van anar a caçar l’isard. Per això van ser maleïts i convertits en pedra. Si us fixeu bé potser els podreu veure 😉

Com arribar fins a l’Estany de Sant Maurici.

Si volem estalviar-nos una part de la caminada podem agafar un taxi 4×4 a Espot, que ens deixarà en el mateix llac, (aquí trobareu tota la informació sobre Taxis d’Espot) o anar amb el nostre cotxe fins al Prat de Pierró, on haurem d’aparcar-lo. A partir d’aquí tenim uns 4 km per a arribar fins a l’Estany de Sant Maurici. Aquesta va ser l’opció que vam triar nosaltres.

La ruta

El camí comença des del Prat de Pierró per una passarel·la de fusta que seguirem fins a arribar a un petit pont per on travessarem el riu Escrita. A partir d’aquí una sendera ascendent ens portarà fins a la pista per on pugen els 4×4.

El cartell que ens trobem ens informa que ens queda una hora fins a arribar a l’Estany de Sant Maurici. Creuem prats amb les muntanyes com a teló de fons, continuem per una sendera que s’allunya del riu i passem al costat de l’ermita de Sant Maurici, de nova construcció. Arribem a la nostra primera parada: l’Estany de Sant Maurici.

Aquí trobem una de les parades que realitzen taxis 4×4 si decidiu pujar amb ells. També hi ha habilitat un punt d’informació. Nosaltres vam gaudir durant una bona estona de les impressionants vistes i del reflex de les muntanyes en el llac.

L’inici del camí cap a la cascada de Ratera el trobarem al costat d’una font i discorre paral·lel al llac per una passarel·la de fusta.

En vint minuts arribarem a la cascada de Ratera; malgrat no ser tan espectacular com d’altres que podem trobar al Pirineu, té el seu encant.

El corriol comença a ascendir a la dreta de la cascada i un cartell ens anuncia que trobarem el Estany de Ratera en 30 minuts. Anem a parar a una pista forestal i seguint les marques vermelles i blanques arribarem al Estany de Ratera. Part de la família va comentar que li semblava encara més bonic que Sant Maurici.

Aprofitem l’indret espectacular on ens trobem per a descansar i menjar alguna cosa abans de continuar cap al Mirador de l’Estany, on el camí ens continua proporcionant supèrbies vistes.

Situat a més de 2100 metres el Mirador és el punt més alt de la nostra ruta. Lloc privilegiat per a contemplar l’Estany de Sant Maurici, trobem una taula d’interpretació que ens indica tots els cims que podem contemplar des d’allà.

Retrocedint uns passos des del mirador trobarem una sendera a la nostra dreta que descendeix en direcció al llac. Ho agafem per a emprendre la que serà l’última part de la nostra ruta.

El descens des del mirador es pot fer una mica pesat per qui no estigui acostumat a anar per la muntanya, donat tot el que portem acumulat, però les vistes sobre el llac compensen de sobres l’esforç! Trobem un parell de desviaments senyalitzats i nosaltres optem pel que ens condueix de tornada a l’Estany de Sant Maurici, al qual arribarem en una mica més d’una hora. Des d’allà només queda tornar pel camí de l’anada fins al Prat de Pierró.

Recordeu que els nostres mapes els trobareu en paper i formats digitals a la nostra botiga.

Back To Top
El blog de Piolet

Utilizamos “cookies” propias y de terceros para elaborar información estadística y mostrarle publicidad, contenidos y servicios personalizados a través del análisis de su navegación. Si continúa navegando acepta su uso.

 

View more
Acepto
Declino