Amb nens Tarragona

Un passeig per la reserva natural de Sebes

Una reserva natural a les Terres de l’Ebre

Dades de la ruta

Situació: Reserva Natural de Sebes . Flix. Tarragona.
Dificultat: Baixa
Durada de la sortida: 2 h
Distància total: 9.48 km
Ascens acumulat: 26 m
Observacions: Si voleu un recorregut en més curt, aneu en cotxe fins al Mas del Director. Per allargar l’excursió, es pot fer la ruta nº 5 del mapa de Flix.
Ruta en wikiloc: Les rutes d’Editorial Piolet, gràcies al nostre compte org, són navegables sense necessitat d’ adquirir wikiloc premium.

A la Reserva habiten més de 200 espècies d’aus, mamífers, peixos, amfibis i rèptils. Encara que nosaltres només vam veure cigonyes i cavalls, és un passeig molt agradable entre passeres sobre els aiguamolls i els galatxos, observatoris d’ocells i llacunes.

Deixem el cotxe en el polígon industrial la Devesa, just abans de creuar el pont que entra a Flix. Comencem a caminar per una pista de terra seguint les marques del GR99 que ens condueixen fins al Mas del Director.

El Mas del Director (al qual es pot arribar amb cotxe) és el centre de recepció i informació.

Just al costat del mas està la passera del Canyissar amb dos observatoris i una llacuna.

De tornada de la passera continuem pel camí de terra, el següent que trobem són els tancats on estan els Cavalls de la Camarga. Aquests cavalls, provinents de la regió francesa del mateix nom, ajuden al procés de recuperació de la zona

Més endavant estan el Mas de la Pitoia i Centre d’Interpretació del Camí de Sirga, del qual poc us podem explicar ja que no van entrar, per a visitar el Centre d’Interpretació és necessari fer reserva prèvia.

Continuem el camí fins arribar a la passera del bosc de ribera i l’observatori Lo Galatxo.

Des d’allà arribem al Mas de les Cigonyes, on a més de cigonyes, trobem més cavalls. Volíem acostar-nos fins al Mirador de les Illes, però no vam tenir temps. Si tornés una altra vegada, canviaria un parell de coses: Matinaria més per a poder veure més ocells i probablement faria una visita guiada per a tenir més coneixements sobre l’hàbitat i les espècies que allí habiten….ho deixarem per a la propera excursió!!

Més informació a la web oficial de la Reserva Natural de Sebes

Si voleu fer aquesta i d’altres rutes a Flix, trobareu el mapa a la nostra botiga.

Back To Top
El blog de Piolet

Utilizamos “cookies” propias y de terceros para elaborar información estadística y mostrarle publicidad, contenidos y servicios personalizados a través del análisis de su navegación. Si continúa navegando acepta su uso.

 

View more
Acepto
Declino