Amb nens

Castell de Saverdera o de Sant Salvador de Verdera

Abans de marxar de vacances anirem fins a Girona, concretament al Port de la Selva, platges, cultura i senderisme…que més es pot demanar?

Dades de la ruta

Situació: Cap de Creus
Com arribar: Aparcament de Santa Helena, al monestir de Sant Pere de Rodes
Dificultat: Baixa
Durada de la sortida: 1h
Distància total: 4,2 km
Ascens acumulat: 209 m
Ruta en wikiloc: Les rutes d’Editorial Piolet, gràcies al nostre compte org,  són navegables sense necesitat d’adquirir wikiloc premium.

Sortirem des de l’aparcament de Santa Helena i ens acostarem a les interessants ruïnes del que fou el poble de Santa Helena, que conserva l’església parroquial, un parell de portals i els fonaments d’algunes de les cases. Aquest poble vivia de treballar per al monestir. Seguint el camí empedrat, que baixa a la carretera del monestir, ens dirigim a l’imponent conjunt monumental. El primer edifici que ens espera és l’alberg de peregrins, medieval. Li fem un cop d’ull i busquem, a la dreta de la porta d’entrada, unes escales que, quan s’acaben, es converteixen en un senderó pujador.
Aquest sender va fent una sèrie de llaçades que ens permeten tenir unes grans vistes de les retallades badies i golfs del Cap de Creus, amb el Port de la Selva als nostres peus. També podem apreciar des de dalt la figura del monestir, amb les seves imponents torres i muralles.

El corriol es fa estret, en mig del pedregar i una vegetació de matolls i arbustos. Sempre per la cara nord, que ens oculta la plana d’Empúries fins que no arribem a la part més alta del coster, gaudirem de bones vistes dels Pirineus.
Per assolir el cim cal entrar per la muralla del castell i pujar a les dependències senyorials, on segurament el que més ens sorprendrà serà el bon estat de conservació de la latrina. Les ruïnes del castell s’enganxen a la roca i desafien el pas del temps com poden, fent-nos gaudir d’un dels millors paisatges de la costa empordanesa.
Per tornar a l’aparcament farem servir el mateix itinerari d’anada

Us deixem l’enllaç al Monestir de Sant Pere Rodes amb informació sobre aquest conjunt monumental.

Aquesta és una de les nostres propostes per fer senderisme o btt pel Cap de Creus, si voleu conèixer més, visiteu la nostra botiga.

Esperem que si feu vacances us vagin molt bé! Gaudiu de la natura, camineu, descanseu….ens veiem al setembre!!

Juan Carlos Borrego Perez

Ha publicat un grapat de guies excursionistes, com ara L'Ordal i la Depressió Penedesenca (Piolet, 2005), Espais de la Batalla de l'Ebre (Piolet, 2020 2a Ed.), Les Romeries de la Terra Alta (Piolet, 2015), Personatges Llegendaris de les Terres de l'Ebre (Piolet, 2018), A peu pels Castells del Penedès (Cossetània Edicions, 2010), Sierra Nevada (Alpina, 2010) i Moncayo (Alpina, 2011), entre d'altres. També ha publicat llibres de cuina i llegendes, i un trio de novel·les, Cafè amb Sal (Pagès Editors, 2009, Premi Ciutat de Mollerussa), Brut Nature (Piolet, 2013) i El Sostre d'Ombra, (Pagès Editors, 2015)

http://incola85.blogspot.com
Back To Top
El blog de Piolet

Utilizamos “cookies” propias y de terceros para elaborar información estadística y mostrarle publicidad, contenidos y servicios personalizados a través del análisis de su navegación. Si continúa navegando acepta su uso.

 

View more
Acepto
Declino