Lleida

Ascensió al Montardo

Per pujar al Montardo us recomanem fer l’excursió en dues etapes. Una des de l’aparcament fins al refugi dera Restanca, on es pernoctarà. I una segona sortint del refugi, fer el cim i tornar al cotxe.

Dades de la ruta

Situació: Val d’Aran, Aigüestortes
Com arribar: Pont deth Ressèc, el qual està situat seguint una pista forestal que surt d’Arties, poble situat entre Vielha i el Port de la Bonaigua
Dificultat: Alta
Durada de la sortida: 12 h
Distància: 7,26 km (anada)
Ascens acumulat: 1434 m.
Ruta en wikiloc: Les rutes d’Editorial Piolet, gràcies al nostre compte org,  són navegables sense necesitat d’adquirir wikiloc premium.

Deixarem el cotxe ben aparcat a la zona del Pont deth Ressèc, i començarem a caminar rumb sud (marques del GR 11) per una pista ampla que ens acosta al Pontet de Rius, on prendrem el corriol que, obac, travessa un bosc de pins i avets. Vora el riuet, hem de seguir les indicacions cap al refugi dera Restanca.
De sobte el bosc s’esclarissa i apareix el llac dera Restanca, en el vèrtex del qual trobarem el refugi del mateix nom. Aquest llac és artificial, però les vistes des de la presa són magnífiques.

Al refugi podem fer nit o bé continuar l’excursió seguint la riba del llac. Les marques de GR ens acostaran al bonic llac del Cap deth Port, d’aigües tranquil·les i transparents. El voregem per afrontar una tartera que ens situa al Collet o Coret d’Oelhacrestada.
Hem de perdre cota durant una estona fins a trobar-nos una cruïlla.

En aquest punt abandonarem el GR i trencarem cap al nord, seguint unes fites. Al nostre abast, un paisatge de pics i llacs interminable.
El terreny, erosionat pels gels des de fa segles, és aspre. El sender va fent cap amunt fins al Coth de Montardo, una collada des de la qual afrontem el que queda d’ascensió fins al cim, de belles panoràmiques del parc d’Aigüestortes i de la Val d’Aran.
La tornada la farem pel mateix recorregut, desfent el camí de pujada fins al cotxe.

Totes les rutes de la zona les podeu trobar als nostres mapes, disponibles en paper i formats digitals a la nostra botiga.

Juan Carlos Borrego Perez

Ha publicat un grapat de guies excursionistes, com ara L'Ordal i la Depressió Penedesenca (Piolet, 2005), Espais de la Batalla de l'Ebre (Piolet, 2020 2a Ed.), Les Romeries de la Terra Alta (Piolet, 2015), Personatges Llegendaris de les Terres de l'Ebre (Piolet, 2018), A peu pels Castells del Penedès (Cossetània Edicions, 2010), Sierra Nevada (Alpina, 2010) i Moncayo (Alpina, 2011), entre d'altres. També ha publicat llibres de cuina i llegendes, i un trio de novel·les, Cafè amb Sal (Pagès Editors, 2009, Premi Ciutat de Mollerussa), Brut Nature (Piolet, 2013) i El Sostre d'Ombra, (Pagès Editors, 2015)

http://incola85.blogspot.com
Back To Top
El blog de Piolet

Utilizamos “cookies” propias y de terceros para elaborar información estadística y mostrarle publicidad, contenidos y servicios personalizados a través del análisis de su navegación. Si continúa navegando acepta su uso.

 

View more
Acepto
Declino