Amb nens Osca

Circular per la Vall de Pineta

Des de la Pradera de Pineta als Llanos de La Larri.

La Vall de Pineta és un dels sectors del Parc Nacional d’Ordesa i Mont Perdut. L’excursió d’avui, una de les més populars i assequibles, ens mostrarà els bonics paisatges d’aquesta zona.

Cartografia IGN

Dades de la ruta

Situació: A la Pradera de Pineta s’accedeix des de la població de Bielsa. Allà trobarem una zona de pàrquing controlat (3 €), amb zones d’ombra, lavabos, bar i una caseta d’informació.
Dificultat: Fàcil.
Duració de la sortida: 3 hores.
Distància total: 6 km
Ascens acumulat: 297 m
Observacions: El tros de sender que puja pels salts d’aigua es pot fer pesada pel desnivell. Com és una ruta circular es pot fer a la inversa, pujar més suaument per la pista i contemplar els salts d’aigua a la tornada.
Ruta en wikiloc: Les rutes d’Editorial Piolet, gràcies al nostre compte org, són navegables sense necesitat d’adquirir wikiloc premium. 

La ruta

El camí surt de la Pradera de Pineta, aviat començarem a pujar per un corriol empinat i estret. De seguida veurem els salts d’aigua del riu La Larri

Continuem ascendint pel sender arreglat amb esglaons fets amb troncs per ajudar amb el pendent. Anirem parant als miradors habilitats per contemplar els salts d’aigua.

La pujada acaba al pont sobre el riu La Larri, allà contemplarem el salt d’aigua de tan a prop, que l’aigua polvoritzada ens mullarà.

En aquest punt, el sender pel qual hem pujat s’uneix amb la pista per on farem el camí de tornada. Ara la seguim cap a la nostra meta d’avui: Els Llanos de La Larri.

Abans d’arribar als Llanos, la pista fa una doble corba que es pot retallar pujant per un corriol.

Els Llanos de La Larri, d’origen glacial estan situats a uns 1600 metres d’altitud, des d’allà podem contemplar els imponents cims dels Tres Sorores.

Des d’aquí es pot continuar fins al Salto de La Larri que es troba al final de la vall.

Per baixar, tornem fins al pont del riu La Larri, un cop allà agafem la pista. Una baixada més suau que pels salts d’aigua i envoltada de boscos.

Back To Top
El blog de Piolet

Utilizamos “cookies” propias y de terceros para elaborar información estadística y mostrarle publicidad, contenidos y servicios personalizados a través del análisis de su navegación. Si continúa navegando acepta su uso.

 

View more
Acepto
Declino