Marroc

Ascensió al Toubkal. Sostre d’Àfrica del Nord.

S’apropen les vacances i per això recuperem una sortida especial: anar fins al Marroc.

Dades de la ruta

Situació: Serralada del Gran Atles (Marroc)
Com arribar: Marrakech / Imlil
Dificultat: Mitjana – Alta
Durada de la sortida: 5-6 h + 3h (anada)
Distància: 14 km (anada)
Ascens acumulat: 2473 m.
Ruta en wikiloc: Les rutes d’Editorial Piolet, gràcies al nostre compte org,  són navegables sense necesitat d’adquirir wikiloc premium.

El Toubkal, s’ha convertit des de fa uns quants anys en un dels cims clàssics més freqüentats per un gran col·lectiu d’alpinistes internacionals. Això és degut a la facilitat dels seus accessos i per ser la cota més alta del Gran Atles marroquí (4.167 m).
Per accedir-hi caldrà arribar-se a la atractiva ciutat de Marrakech i des d’allà dirigir-se fins a Imlil a 67 km de distància. Aquest poblet està situat a una alçada de 1.740 m, al peu de les més altes muntanyes de l´Atles, on hi trobarem tot tipus d’allotjaments i equipaments, així com la informació necessària per accedir pels nombrosos indrets del Parc Nacional del Toubkal.

El cim del Toubkal és de bon tros el destí més sol·licitat així com els altres cims veïns dels Ouanoukrims, tots superant la mítica cota dels “quatre mil metres”, hi ha un ventall d’itineraris per a tots els nivells.
L’aproximació fins els refugis és d’unes cinc/sis hores de marxa, remuntant la Vall de Assiz Missane, fins a arribar a l´indret anomenat Sidi Chamharouch, on descansarem una estona i on ens podrem avituallar, des d’aquí l’itinerari es torna més exigent, rodejats d’imponents muntanyes, fins a arribar a l’esplanada dels refugis, al costat un de l´altre i situats a uns 3.200 m.

De bon matí els muntanyencs remuntaran el camí al cim on després de salvar un desnivell de quasi 1.000 m en unes tres hores aproximadament s’arriba dalt del cim del Toubkal, on podran contemplar un immens panorama muntanyenc fins els amplis paisatges pre-saharians. Una vegada assolit el nostre destí descendirem de nou fins als refugis en poc més de 2 hores i seguidament a Imlil en unes cinc hores més. Allà podrem pernoctar en algun dels seus nombrosos albergs o bé tornar a Marrakech.

Vistes des del Toubkal

Podeu trobar totes les rutes, informació i recomanacions al nostre mapa

Més propostes pel Marroc

Coneixeu Marroc? Expliqueu-nos que us ha agradat més!

Back To Top
El blog de Piolet

Utilizamos “cookies” propias y de terceros para elaborar información estadística y mostrarle publicidad, contenidos y servicios personalizados a través del análisis de su navegación. Si continúa navegando acepta su uso.

 

View more
Acepto
Declino