Amb nens Tarragona

Per la desembocadura del Riu Ebre en BTT

Avui us proposem un altre tipus de sortida, canviem el bastó de caminar per la bici, que us sembla?

Dades de la ruta

Situació: Delta de l’Ebre
Punt de sortida i arribada: Ecomuseu (Deltebre)
Dificultat: Baixa
Durada de la sortida: 2 h
Distància: 30 km
Ruta en wikiloc: Les rutes d’Editorial Piolet, gràcies al nostre compte org,  són navegables sense necesitat d’adquirir wikiloc premium.

Comencem a pedalar des del Ecomuseu buscant un carrer que pel sud ens porta al riu i al pont del passador que mena a l’altra riba, on hi ha Sant Jaume d’Enveja. No cal travessar l’Ebre si no que trencarem a mà esquerra abans del pont, seguint les marques del GR 99 tot travessant Deltebre per la riba esquerra del riu. Deixarem enrere embarcadors de tota mena, turístics i particulars, on ens desviarem cap a una rotonda. Allà seguirem per un camí paral·lel d’una carretera local que mena a Riumar, entre els quals hi ha un canal. Passarem per l’àrea de Lleure de Pont dels Moros.

Al Deltarium trobarem una rotonda. Ens acomiadem del canal i el camí paral·lel i seguim arrambats a la carretera. Tot d’una trobem el trencall del Port de Deltebre. L’agafem. El deixem enrere seguint el GR per arribar al Muntell de les Verges abans de trobar el bonic far del Garxal. Ja som a la desembocadura. Girem a mà esquerra per acostar-nos a Riumar, una urbanització amb una bonica platja amb dunes i canyissars. Al final de les cases girem a mà esquerra i tot seguit, a la porta del Càmping Riumar hem de girar a la dreta per situar-nos al final de les seves instal·lacions.

En aquest punt hem de fer cap a l’esquerra, buscant el Desaigüe del Penal, on girarem a la dreta per acostar-nos a la Bassa de l’Estella. No hi arribarem perquè trencarem a l’esquerra tot fent per un camí principal que va la cruïlla on hi ha un mas que es diu Villa-verde. Més que un mas sembla una casa de segona residència. És el moment de girar a la dreta per pedalar pel Camí del Toll, que deixa arrossars i més arrossar a dreta i esquerra. Depenent de la temporada estan inundats i semblen miralls plantats a terra, o tapissos verds salpebrats per masos diminuts o quadrilàters de terra fangosa i marró.

Llavors caldrà agafar un camí ample que enfoca cap al sud i Deltebre. En aquest punt girem a mà esquerra per arribar a la rotonda coneguda de la carretera local T-340, que mena a Riumar. Llavors ja només ens queda seguir la riba del riu pel GR 99 per tornar al punt de partida.

Per dinar, us recomanem el restaurant La Ribera a Sant Carles de la Ràpita. Servei impecable, peix fresc i postres de la casa.

Si voleu fer més rutes pel Delta de l’Ebre o voleu observar aus (no us oblideu els prismàtics! 😉 )

Juan Carlos Borrego Perez

Ha publicat un grapat de guies excursionistes, com ara L'Ordal i la Depressió Penedesenca (Piolet, 2005), Espais de la Batalla de l'Ebre (Piolet, 2020 2a Ed.), Les Romeries de la Terra Alta (Piolet, 2015), Personatges Llegendaris de les Terres de l'Ebre (Piolet, 2018), A peu pels Castells del Penedès (Cossetània Edicions, 2010), Sierra Nevada (Alpina, 2010) i Moncayo (Alpina, 2011), entre d'altres. També ha publicat llibres de cuina i llegendes, i un trio de novel·les, Cafè amb Sal (Pagès Editors, 2009, Premi Ciutat de Mollerussa), Brut Nature (Piolet, 2013) i El Sostre d'Ombra, (Pagès Editors, 2015)

http://incola85.blogspot.com
Back To Top
El blog de Piolet

Utilizamos “cookies” propias y de terceros para elaborar información estadística y mostrarle publicidad, contenidos y servicios personalizados a través del análisis de su navegación. Si continúa navegando acepta su uso.

 

View more
Acepto
Declino