Andalusia Granada

La Taha de Pitres

El cor de la Alpujarra Granadina

Tornem de les vacances i aprofitem la publicació del nou mapa de la Alpujarra, per apropar-vos fins a una de les zones que trobareu al mapa.

La Taha és un seguit de pobles situat a la balconada de solana de la Alpujarra. Són pobles menuts, d’aspecte bereber, tots ells de façanes blanques, teulades planes i tinaos, que és com allà anomenen els perxes o porxos. Al seu voltant llargues i primes sèquies regalimen l’aigua del desgel cap a nombroses hortes i camps, on sovintegen les fonts.

Dades de la ruta

Com arribar-hi: Pitres és molt endins de la Alpujarra. Cal entrar per Lanjarón i Órgiva i agafar la carretera que va a Trevélez a través del pobles del barranc del Poqueira, també de gran bellesa.
Dificultat: Mitjana
Durada de la sortida: 4 hores
Distància total: 10,68
Ascens acumulat: 488 m
Tipus de ruta: Circular
Tipus de camí: Sender, camí i algun tram de carretera
Ruta en wikiloc:
Les rutes d’Editorial Piolet, gràcies al nostre compte org,  són navegables sense necessitat d’adquirir wikiloc premium.

Itinerari

Sortim de la plaça de Pitres tot buscant la carretera, on girem a l’esquerra. Hi ha marques de GR7. Cap al final del poble, el GR trenca a mà dreta baixant per un sender que enllaça amb la carretera de Atalbéitar. Seguim el GR fins a aquest poble. A l’entrada deixem les cases agafant una pista a la dreta, amb marques de PR A 299. Baixem a la petita població de Ferreirola, on ens trobem amb el GR 142. Trenquem a l’esquerra just al mig del poble, però al poc sortir per arribar a la bufona Fuente de la Gaseosa, en un lloc recollit i ombrívol.

Continuem pel GR 142 i el PR durant una bona estona. Arribarem al poble de Busquístar, on buscarem primer l’església i després la carretera. En aquest punt ens retrobem amb el GR7. L’agafem ara en sentit Pitres (esquerra), caminant per la carretera durant uns metres. Llavors cal agafar un camí a la dreta que fa drecera i ens retorna a la carretera. Girem a mà dreta de nou tot passant per l’ermita de Las Angustias i el sorprenent Chorreón, un salt fascinat que no us heu de perdre. Com tampoc la Fuente Agria.

El GR7 se’n va i nosaltres seguim la carretera i aviat arribem a Pórtugos. Entrem al casc urbà i busquem les marques del PR A 29. Llavors cal sortir del poble en direcció ponent, passant per damunt de la carretera i enllaçant tot seguit amb ella. Girem a la dreta, passem el Río Bermejo i a l’alçada del cementiri deixem la carretera girant a la dreta. Obeint les marques del PR arribem a una cruïlla on el PR marxa a la dreta. Nosaltres girem a l’esquerra per arribar a Capileirilla, una altra aldea. Allà ens trobem de nou al conegut GR7, girem a l’esquerra i seguim les marques fins a Pitres.

Us ha agradat la ruta? Doncs la trobareu al nou mapa de la Alpujarra!! Com sempre a la nostra botiga en paper i formats digitals.

Juan Carlos Borrego Perez

Ha publicat un grapat de guies excursionistes, com ara L'Ordal i la Depressió Penedesenca (Piolet, 2005), Espais de la Batalla de l'Ebre (Piolet, 2020 2a Ed.), Les Romeries de la Terra Alta (Piolet, 2015), Personatges Llegendaris de les Terres de l'Ebre (Piolet, 2018), A peu pels Castells del Penedès (Cossetània Edicions, 2010), Sierra Nevada (Alpina, 2010) i Moncayo (Alpina, 2011), entre d'altres. També ha publicat llibres de cuina i llegendes, i un trio de novel·les, Cafè amb Sal (Pagès Editors, 2009, Premi Ciutat de Mollerussa), Brut Nature (Piolet, 2013) i El Sostre d'Ombra, (Pagès Editors, 2015)

http://incola85.blogspot.com
Back To Top
El blog de Piolet

Utilizamos “cookies” propias y de terceros para elaborar información estadística y mostrarle publicidad, contenidos y servicios personalizados a través del análisis de su navegación. Si continúa navegando acepta su uso.

 

View more
Acepto
Declino