Girona

Redescobrint Vidreres

Ruta en BTT

Gràcies al nostre nou col·laborador, en Xavier Carbonell, a partir d’ara, també anirem publicant rutes en BTT. També les podeu fer caminant…. encara que només sigui una part 😉

A l’excursió d’avui anem a conèixer un nou punt de vista de Vidreres. Potser només coneixem de Vidreres que es tracta d’un poble que es veu a l’esquerra de la C-35 quan anem cap a la Costa Brava. Si ens endinsem una mica més potser haurem sentit parlar del Castell de Sant Iscle, la Torre de Can Llobet i els seus pantans agraris, i l’ermita de Santa Susanna de Caulès. Avui però anem a conèixer els seus gegants del bosc: tres arbres monumentals, el freixe de l’Aulet, el roure de can Magre i el suro de l’Hort de Caulès, autèntics patriarques d’aquests boscos que, amb la seva majestuositat, ens arrelen al territori. Aprofitarem el dia per visitar les mines del Magre, veure el búnquer del camp d’aviació que la República va construir durant la guerra civil i apropar-nos al forn de vidre (de Vidre-res).

BASE CARTOGRÀFICA 1:25.000 ICC

Dades de la ruta

Punt de sortida: Aparcament del poliesportiu municipal de Vidreres.
Dificultat: Mitja
Durada de l’etapa: 3h 30′
Distància total: 25,1km
Ascens acumulat: 421m
Observacions: Hi ha trams curts en mal estat abans del suro de l’Hort de Caulès.
Ruta en wikiloc: Les rutes d’Editorial Piolet, gràcies al nostre compte org, són navegables sense necessitat d’adquirir wikiloc premium.

La ruta

Sortim de l’aparcament al costat del poliesportiu municipal i ens dirigim per la plana cap a Mas Aulet. La pista travessa rieres i recs que a l’hivern poden tenir aigua i fang.  Passem per la part de darrere del mas, que va acollir refugiats a la guerra civil i després del pont a l’esquerra tenim el freixe al peu del rec Clar (aquest freixe al peu d’un rec ens recorda al roure de Can Iglesias que, potser, també deu la seva magnificència al fet d’estar al peu d’un curs d’aigua).

Girem cua i ens enfilem cap al mas en estat ruïnós de Can Magre, però abans fem una volta buscant les amagades mines del Magre fins que una fita ens orienta. Reculem, pugem i arribem al roure de Can Magre. Seguim pujant fins a l’ermita pre-romànica de Santa Susanna de Caulès.

Estem al massís de Cadiretes, però marxem perquè agafem un camí en mal estat que ens porta al suro de l’Hort de Caulès. El rodegem i anem baixant per pistes i corriols. Quan la pista es fa més ample ens desviem per entrar al bosc de Can Puig i visitar el forn de vidre, en mal estat de conservació i neteja. Reculem i passem per davant de la masia de Vall-Llosera. A l’esquerra de l’entrada podem apreciar el búnquer. Ara ja només ens queda dirigir-nos a Vidreres pels camps a on la República va construir un camp d’aviació que es va fer servir ben poc.

Que us ha semblat aquesta ruta?, sou de BTT? o us agrada més caminar? No us oblideu del nostre mapa si visiteu aquelles contrades!

Xavier Carbonell Sanchez

Professor universitari i apassionat de la bicicleta de muntanya des de fa 30 anys. Ha publicat ressenyes de rutes a las revistes Vertex, Mountain Bike i Bike. Va col·laborar en la preparació del tram català del Meridià Verd. Responsable de la pàgina web:

http://www.bttpirineus.org/
Back To Top
El blog de Piolet

Utilizamos “cookies” propias y de terceros para elaborar información estadística y mostrarle publicidad, contenidos y servicios personalizados a través del análisis de su navegación. Si continúa navegando acepta su uso.

 

View more
Acepto
Declino