Girona

El Rocallarga en BTT

El repte dels 100 cims

Una curta excursió amb sortida a Cantonigròs que ens permet pujar al Rocallarga (1.187 m) i gaudir de vistes espectaculars. El Rocallarga és més un mirador que un cim, una llarga llastra que al seu extrem té un vèrtex geodèsic que sobresurt pel damunt del Pla Boixer. Domina el congost que forma el Ter i és un bon mirador de Santuari de la Mare de Deu del Far. El Rocallarga forma part del repte 100 cims de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) que proposa fer 100 cims d’una llista de 308 i que nosaltres estem fent en bicicleta de muntanya. El Rocallarga és el número 232 i, a més, es considera un cim essencial per assolir el repte. A diferència d’altres cims del repte, la pujada és totalment ciclable

Dades de la ruta

Com arribar: A Cantonigròs arribarem per la C-153 que agafarem al poble de Vic.
Dificultat: Fàcil
Durada de l’etapa: 3h
Distància total: 25 km
Ascens acumulat: 538
Ruta en wikiloc: Les rutes d’Editorial Piolet, gràcies al nostre compte org, són navegables sense necessitat d’adquirir wikiloc premium.

La ruta

Sortim del bar/restaurant Can Puntí (93 852 50 69) a Cantonigròs, fem uns 1.000 m per la C-153 (que ens portaria a Rupit i al coll de Condreu) i prenem una pista a la dreta. Seguim el track per la pista, deixem un faig impressionant a la dreta, passem una torre, fem un tall per un corriol i arribem al coll de Rajols al que desprès tornarem. Seguim cap al puig de Cortils, collet del Vent, bauma de Cortils i el Rocallarga amb el seu vèrtex geodèsic.

Reculem fins el coll de Rajols i seguim una pista /camí fins el collet de la Rambla (un prat). A aquest punt potser seria millor girar a la dreta i anar a buscar la porta a la tanca del bestiar (hem deixat l’inici senyalat al track). Vam seguir rectes però vam tenir que caminar uns 300 m pel mig del bosc fins arribar al Pla de Soca Negre.

Al Pla de Soca Negre trobem un camí en millor estat que ens porta fins a la masia de Monteis (segle XVII). Nosaltres, per no passar pel mig de la propietat, vam buscar l’antic camí que baixa per la font del Saule però, fins que no vam arribar a la pista què dona accés a Monteis, vam caminar uns 850 m cara avall perquè el camí està molt tancat.

Una vegada a la pista, vam acabar de baixar i ens vam acostar a visitar Tavertet. Des d’allà reculem i continuem per la pista fins Cantonigròs però uns metres abans de la C-153 agafem el corriol del torrent de Balà (Camí dels Enamorats) per entrar al poble.

Us animeu amb aquesta ruta? També podeu fer-la caminant ?. Sigui com sigui sempre amb el nostre mapa!

Xavier Carbonell Sanchez

Professor universitari i apassionat de la bicicleta de muntanya des de fa 30 anys. Ha publicat ressenyes de rutes a las revistes Vertex, Mountain Bike i Bike. Va col·laborar en la preparació del tram català del Meridià Verd. Responsable de la pàgina web:

http://www.bttpirineus.org/
Back To Top
El blog de Piolet

Utilizamos “cookies” propias y de terceros para elaborar información estadística y mostrarle publicidad, contenidos y servicios personalizados a través del análisis de su navegación. Si continúa navegando acepta su uso.

 

View more
Acepto
Declino