Castelló

La Perdiguera

La comarca del Maestrat combina els terrenys muntanyosos del nord de Castelló i les planes litorals als nord de la Serra d’Irta. Són dos mons contrastats. El mar, el turisme de platja, l’horta fèrtil i els pobles plans; la muntanya amb les seves valls i els seus tossals, els seus castells ferms, la neu, el secà i la ramaderia. I entre mig, hi ha els turons que envolten Cervera

Dades de la ruta

Situació: Cervera del Maestrat. Castelló.
Dificultat: Baixa. Circular. Durada de la sortida: 3 hores 30 min
Distància total: 12 km
Ascens acumulat: 256 m.
Ruta en wikiloc: Les rutes d’Editorial Piolet, gràcies al nostre compte org,  són navegables sense necesitat d’adquirir wikiloc premium.

Sortirem de la carrereta, agafant el carrer Doctor J. Moltó. Passat un revolt deixem l’asfalt i seguim per la pista de terra de l’esquerra (la de la dreta mena a una font), tot i que a vegades està formigonada. Anem pujant fent revolts entre bosc i alguna barraca de pedra seca, amb alguns senders que marxen cap al sud a la recerca del Colomer, un cimall.

Quan ja anem descaradament amb rumb nord i descobrim entre les branques la Rambla de Cervera trobarem una bifurcació amb una cadena a la dreta. L’agafem pujant fort. Deixarem a la dreta un camí. De moment no l’hem de prendre si no que continuarem recte per la pista fins a assolir el cim. Llavors retornarem al camí i l’agafarem ara per l’esquerra. Som al Barranc de la Cova de Silvestre. Al principi no notem la clotada, però paulatinament ens endinsem en la barrancada fent revolts.

Passarem el trencall (esquerra) del Refugi, fins i que tot d’una arribarem a l’entrador d’una pedrera que està a l’esquerra. Té cadena. Continuem uns endavant per descobrir una sendera que ens ve de l’esquerra. No deixem en cap moment la pista fins a arribar a una cruïlla amb asfalt. Triem la dreta, per l’asfalt. Passem entre bancals de muntanya a la dreta i bancals més plans a l’esquerra. Deixarem a la dreta el trencall a la font de la Caramella, on hi havia una antiga fàbrica d’aiguardent. Continuem per la pista asfaltada fins a la cruïlla coneguda del revolt passat el carrer Doctor J. Moltó. I ja només ens quedarà arribar a la carretera.

Coneixeu aquesta zona? Com sempre us deixem la nostra recomanació.

Juan Carlos Borrego Perez

Ha publicat un grapat de guies excursionistes, com ara L'Ordal i la Depressió Penedesenca (Piolet, 2005), Espais de la Batalla de l'Ebre (Piolet, 2020 2a Ed.), Les Romeries de la Terra Alta (Piolet, 2015), Personatges Llegendaris de les Terres de l'Ebre (Piolet, 2018), A peu pels Castells del Penedès (Cossetània Edicions, 2010), Sierra Nevada (Alpina, 2010) i Moncayo (Alpina, 2011), entre d'altres. També ha publicat llibres de cuina i llegendes, i un trio de novel·les, Cafè amb Sal (Pagès Editors, 2009, Premi Ciutat de Mollerussa), Brut Nature (Piolet, 2013) i El Sostre d'Ombra, (Pagès Editors, 2015)

http://incola85.blogspot.com
Back To Top
El blog de Piolet

Utilizamos “cookies” propias y de terceros para elaborar información estadística y mostrarle publicidad, contenidos y servicios personalizados a través del análisis de su navegación. Si continúa navegando acepta su uso.

 

View more
Acepto
Declino