Lleida

Ascensió al Tossal del Camí Ramader

Sortint de Santa María de Meià arribarem als 1637 m del Tossal del Camí Ramader, mentre gaudim de bones vistes al Pirineu.

Dades de la ruta

Situació: Montsec de Rúbies o de Meià
Com arribar: Santa Maria de Meià, des d’Artesa de Segre i Vilanova de Meià
Dificultat: Mitjana
Durada de la sortida: 5 h
Distància: 15 km
Ascens acumulat: 964 m
Ruta en wikiloc: Les rutes d’Editorial Piolet, gràcies al nostre compte org,  són navegables sense necesitat d’adquirir wikiloc premium.

Comencem a caminar als afores del petit poblet de Santa Maria de Meià, concretament des de la part oest, on hi ha l’església, el cementiri i la casa de colònies. Allà trobarem una pista que mena a Figuerola de Meià i Fontllonga. Ens hi dirigim per l’asfalt. A pocs metres del poble trobarem un parell de corrals (esquerra) i una cruïlla: continuem cap a la dreta, per un camí que va pujant cap al nord. Al cap d’una estona es convertirà en sender: som als peus de Sant Alís, amb l’ermita i una zona d’enlairament de parapent per damunt nostre.

El nostre sender mor en un enforcall de camins més fressats: triem el que està situat més al nord, que desemboca en un revolt de la pista dels Petrolers, que enllaça la carretera de Vilanova a Tremp pel Pas Nou i el poble abandonat de Rúbies. Hem de girar a mà dreta, caminant per uns plans treballats amb conreu de cereal.
La pista fa un revolt enmig d’un alzinar. Mirem a mà dreta (N) i trobem un corriol: l’agafem. Puja travessant un ermot abans de dibuixar unes esses per la solana del Montsec, amb alzinars i matollars sota els cingles.
Després de les ziga-zagues el sender gira a rumb ponent per assolir la carena, que ens deixa bones vistes dels Pirineus: la Vall Fosca, Aigüestortes, Monte Perdido…

Poc després culminem l’ascensió. De tornada continuem cap a ponent baixant al Pas Ramader, un collet. Llavors girarem a mà esquerra (S) i baixarem a la pista dels Petrolers, on hem de tòrcer cap a l’esquerra (E) per a buscar el trencall conegut que ens portarà a la Muntanya de Sant Alís i Santa Maria pel sender de pujada.

Per acabar de passar el dia us recomanem la visita al Parc Astronòmic del Montsec. El trobareu a uns 40 km passat Àger. Més informació a la seva web: https://www.parcastronomic.cat/

Us ha agradat la ruta? Coneixeu el Montsec? Si voleu gaudir de més rutes:

Juan Carlos Borrego Perez

Ha publicat un grapat de guies excursionistes, com ara L'Ordal i la Depressió Penedesenca (Piolet, 2005), Espais de la Batalla de l'Ebre (Piolet, 2020 2a Ed.), Les Romeries de la Terra Alta (Piolet, 2015), Personatges Llegendaris de les Terres de l'Ebre (Piolet, 2018), A peu pels Castells del Penedès (Cossetània Edicions, 2010), Sierra Nevada (Alpina, 2010) i Moncayo (Alpina, 2011), entre d'altres. També ha publicat llibres de cuina i llegendes, i un trio de novel·les, Cafè amb Sal (Pagès Editors, 2009, Premi Ciutat de Mollerussa), Brut Nature (Piolet, 2013) i El Sostre d'Ombra, (Pagès Editors, 2015)

http://incola85.blogspot.com
Back To Top
El blog de Piolet

Utilizamos “cookies” propias y de terceros para elaborar información estadística y mostrarle publicidad, contenidos y servicios personalizados a través del análisis de su navegación. Si continúa navegando acepta su uso.

 

View more
Acepto
Declino