Lleida

Ascensió al Tossal del Camí Ramader

Sortint de Santa María de Meià arribarem als 1637 m del Tossal del Camí Ramader, mentre gaudim de bones vistes al Pirineu.

Dades de la ruta

Situació: Montsec de Rúbies o de Meià
Com arribar: Santa Maria de Meià, des d’Artesa de Segre i Vilanova de Meià
Dificultat: Mitjana
Durada de la sortida: 5 h
Distància: 15 km
Ascens acumulat: 964 m
Ruta en wikiloc: Les rutes d’Editorial Piolet, gràcies al nostre compte org,  són navegables sense necesitat d’adquirir wikiloc premium.

Comencem a caminar als afores del petit poblet de Santa Maria de Meià, concretament des de la part oest, on hi ha l’església, el cementiri i la casa de colònies. Allà trobarem una pista que mena a Figuerola de Meià i Fontllonga. Ens hi dirigim per l’asfalt. A pocs metres del poble trobarem un parell de corrals (esquerra) i una cruïlla: continuem cap a la dreta, per un camí que va pujant cap al nord. Al cap d’una estona es convertirà en sender: som als peus de Sant Alís, amb l’ermita i una zona d’enlairament de parapent per damunt nostre.

El nostre sender mor en un enforcall de camins més fressats: triem el que està situat més al nord, que desemboca en un revolt de la pista dels Petrolers, que enllaça la carretera de Vilanova a Tremp pel Pas Nou i el poble abandonat de Rúbies. Hem de girar a mà dreta, caminant per uns plans treballats amb conreu de cereal.
La pista fa un revolt enmig d’un alzinar. Mirem a mà dreta (N) i trobem un corriol: l’agafem. Puja travessant un ermot abans de dibuixar unes esses per la solana del Montsec, amb alzinars i matollars sota els cingles.
Després de les ziga-zagues el sender gira a rumb ponent per assolir la carena, que ens deixa bones vistes dels Pirineus: la Vall Fosca, Aigüestortes, Monte Perdido…

Poc després culminem l’ascensió. De tornada continuem cap a ponent baixant al Pas Ramader, un collet. Llavors girarem a mà esquerra (S) i baixarem a la pista dels Petrolers, on hem de tòrcer cap a l’esquerra (E) per a buscar el trencall conegut que ens portarà a la Muntanya de Sant Alís i Santa Maria pel sender de pujada.

Per acabar de passar el dia us recomanem la visita al Parc Astronòmic del Montsec. El trobareu a uns 40 km passat Àger. Més informació a la seva web: https://www.parcastronomic.cat/

Us ha agradat la ruta? Coneixeu el Montsec? Si voleu gaudir de més rutes:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back To Top