Amb nens Osca

Montanyana Medieval

Avui us proposem una sortida diferent que de ben segur farà les delícies tant dels nens com dels grans, visitar un enclavament medieval, que ha perdurat fins als nostres dies sense canvis. Ens acompanyeu?

Montanyana va ser declarat Bé d’Interès Cultural en 1984 pel seu Conjunt Monumental. Està situat a la província d’Osca, concretament a la comarca de la Ribargorça. Per a arribar fins allà agafarem la N-230 en direcció a la Val d’Aran. Passat el poble de El Pont de Montanyana trobarem a l’esquerra el desviament que ens portarà fins a Montanyana.

Endinsar-se a Montanyana és viatjar a l’Edat mitjana. Creuar el seu pont medieval, passejar pels seus estrets carrers, les restes de les torrasses defensives i el promontori on trobarem l’església de Nuestra Señora de Baldós, ens transportarà a uns altres temps

El poble es pot visitar per lliure, però jo us aconsello realitzar la visita guiada. Javi, el guia de Montanyana us explicarà de manera amena i interessant, la història i els secrets del poble, durant la 1h 30′ que dura la visita.

Apunteu-vos les dates del 23 d’abril i el 12 d’octubre, Sant Jordi i el Pilar, ja que és quan es celebra l’esdeveniment “Montañana Història Viva” (que de ben segur es recuperarà una vegada superada la Covid-19).

Gràcies a l’associació “El Viejo Reino”, la vila es transforma en l’escenari de recreacions històriques, amb personatges reproduint de manera fidel com era la vida quotidiana en l’Edat mitjana. Podrem contemplar com treballaven els artesans, l’entrenament dels guàrdies armats o saber com s’elaborava i cuinava el pa.

Des de l’1 de Gener de 2021 també s’ofereix una nova activitat a Montanyana: un escape room en el qual ens animen a trobar un llegendari tresor ocult.

Per a més informació i reserves visitar la web oficial de Montañana.
Us animeu a visitar aquest preciós poble? Estem segurs que us encantarà. A més podeu combinar la visita amb alguna de les moltes excursions que es poden realitzar en el proper Montsec de l’Estall.

Back To Top
El blog de Piolet

Utilizamos “cookies” propias y de terceros para elaborar información estadística y mostrarle publicidad, contenidos y servicios personalizados a través del análisis de su navegación. Si continúa navegando acepta su uso.

 

View more
Acepto
Declino