Amb nens Osca

Muralles de Finestres

A la comarca de la Ribagorza aragonesa, vigilant les aigües de l’embassament de Canelles, es troba aquesta imponent i curiosa formació geològica. Us ve de gust visitar-la?

Per anar fins a les Muralles de Finestres, també anomenada “Muralla china” (encara que personalment mai m’agradat aquest nom) hem de sortir del deshabitat poble que els dona nom: Finestres.

Església de Finestres

Per arribar fins allà, la millor opció és anar des de la població de Viacamp, ja que l’altre camí que arriba fins a Finestres està en molt mal estat. De qualsevol manera és molt aconsellable anar-hi amb un vehicle 4×4 ja que l’estat de la pista als últims trams és molt dolent. Aquí us deixem l’enllaç a wikiloc per a què pogueu arribar sense pèrdua. Recordeu que gràcies al compte ORG d’Editorial Piolet, podreu seguir la ruta sense necesitat de pagar Wikiloc Premium.

Ermita de San Marcos

Un cop a Finestres, podem anar en un curt passeig de deu minuts fins a l’ermita de San Marcos, veritable mirador de les Muralles.

Si volem endinsar-nos en les Muralles, ho haurem de fer per un corriol que surt des de Finestres amb un traçat poc definit en alguns trams i equipat amb una sirga per poder accedir a l’ermita.

Al bell mig de la muralla trobarem la Ermita de San Vicent i les restes d’un antic castell.

Una manera de conéixer les muralles des de una altre perspectiva és fent una excursió en catamarà. L’empresa Montrebei Explora fa aquesta ruta que a més recorre el Congost de Mont-rebei.

Si voleu conéixer aquest i d’altres racons del Montsec com l’ermita de Santa Quiteria o les pasarel.les….ja ho sabeu!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back To Top