Amb nens Osca

Muralles de Finestres

A la comarca de la Ribagorza aragonesa, vigilant les aigües de l’embassament de Canelles, es troba aquesta imponent i curiosa formació geològica. Us ve de gust visitar-la?

Per anar fins a les Muralles de Finestres, també anomenada “Muralla china” (encara que personalment mai m’ha agradat aquest nom) hem de sortir del deshabitat poble que els dona nom: Finestres.

Església de Finestres

Per arribar fins allà ho podem fer per dos camins. Podem anar fins a Estopanyà i abans d’arribar al poble agafar una pista que surt a mà esquerra que ens portarà fins a Finestres i l’altra opció és des de la població de Viacamp. Aquí us deixem l’enllaç a wikiloc perquè pugueu arribar sense pèrdua. Recordeu que gràcies al compte ORG d’Editorial Piolet, podreu seguir la ruta sense necessitat de pagar Wikiloc Premium. De qualsevol manera és molt aconsellable anar-hi amb un vehicle 4×4, ja que circulem per pistes on a vegades el ferm no està en molt bon estat.

Ermita de San Marcos

Un cop a Finestres, podem anar en un curt passeig de deu minuts fins a l’ermita de San Marcos, veritable mirador de les Muralles.

Si volem endinsar-nos en les Muralles, ho haurem de fer per un corriol que surt des de Finestres amb un traçat poc definit en alguns trams i equipat amb una sirga per poder accedir a l’ermita.

Al bell mig de la muralla trobarem l’Ermita de Sant Vicent i les restes d’un antic castell.

Una manera de conèixer les muralles des de una altra perspectiva és fent una excursió en catamarà. L’empresa Montrebei Explora fa aquesta ruta que a més recorre el Congost de Mont-rebei.

Si voleu conèixer aquest i d’altres racons del Montsec com l’ermita de Santa Quitèria o les passarel·les….ja ho sabeu!!

Back To Top
El blog de Piolet

Utilizamos “cookies” propias y de terceros para elaborar información estadística y mostrarle publicidad, contenidos y servicios personalizados a través del análisis de su navegación. Si continúa navegando acepta su uso.

 

View more
Acepto
Declino