Circo de soaso
Descobreix

Parc Nacional d’Ordesa i Mont Perdut

Ja som a Setembre!!!. Després de la pausa estival reprenem el blog per parlar-vos d’un dels llocs imprescindibles si parlem de muntanya: El Parc Nacional d’Ordesa. Ens acompanyeu?

Per a qui no el conegui, Ordesa està situat al bell mig del Pirineu Aragonès. És un dels primers parcs nacionals en l’àmbit mundial, fou declarat com a tal, el 16 d’agost de 1918.

La cua de Cavall

La grandiositat del parc fa possible la realització de múltiples excursions adaptades a tot tipus de dificultat. Des de la ruta més popular i transitada que ens conduirà a la cua de Cavall, fins l’ascensió al Mont Perdut.

Ascensió al Mont Perdut

Entrada al Parc

Es pot fer des de diferents pobles en funció del sector que desitgem visitar:

  • Vall d’Ordesa: L’entrada a Ordesa es fa des del poble de Torla.
  • Vall de Pineta: Des de la població d’Aínsa, agafar la carretera A-138 fins Bielsa. Una vegada allà agafar la carretera que ens portarà al Parador Nacional.
  • Canyó d’Añisclo: Des d’Aínsa ens dirigim a la població d’Escalona, allà agafarem la HU-631 fins arribar al pàrquing al costat de l’ermita de San Úrbez.
  • Goles d’Escuaín: Sortim altra vegada des de Escalona, però ara agafarem la carretera que ens portarà a l’abandonat poble d’Escuaín, on trobarem el centre de visitants.

Rutes pel parc Les possibilitats que ofereix el parc són innombrables, per això, només farem una petita pinzellada de la seva ruta més emblemàtica i popular: de la pradera d’Ordesa fins a la cua de Cavall.

Dades de la ruta

Situació: Parc d’Ordesa i Mont Perdut.
Com arribar: Per la N-260 des de Fiscal o la N-260a des de Biescas travessant el port de Cotefablo.
Accessos: L’accés a la pradera d’Ordesa, punt d’inici de l’excursió, està prohibit durant les èpoques de major afluència: estiu, setmana santa i alguns ponts. En aquests períodes s’ha d’utilitzar el servei d’autobusos habilitat al poble de Torla. Informació sobre horaris i preus.
Dificultat: Baixa
Durada de la sortida: 5.30 hores (aproximadament 3 hores d’anada, 2.30 hores tornada)
Distància total: 16 km
Ascens acumulat: 440 m Observacions: És difícil realitzar la ruta sencera amb nens, ja que són molts kilòmetres, no obstant arribar fins al salt d’Arripas o els salts de la Cueva i el Estrecho es possible i un bonic recorregut.

La ruta

Arranquem a la pradera d’Ordesa, on depèn de la temporada, haurem aparcat el nostre cotxe allà o ens haurà portat l’autobús. Al final de la pradera trobarem el sender que ens conduirà en deu minuts fins a una imatge de la Verge del Pilar.

Continuarem pel sender i en 45 minuts, arribarem al salt d’Arripas.

Després d’unes fotos al salt i beure aigua a la font, el sender ens conduirà pit amunt fins als Salts de la Cueva i el Estrecho. Si els volem veure bé, agafarem el desviament senyalitzat a mà dreta, per on arribarem fins als miradors. Arribar fins aquest punt ens suposarà aproximadament una hora i és fàcil de fer amb nens… a partir d’aquí, depèn de les ganes dels vostres petits exploradors!!

Tornarem al sender principal i caminarem sota el bosc de las Hayas (si aneu a la tardor us impressionarà la paleta de tons rogencs que podreu contemplar).

Després de caminar una hora ens trobarem amb les grades de Soaso, una successió de salts d’aigua que va dibuixant el riu. Malgrat la bellesa d’aquest tram, us hem d’avisar que a l’estiu es pot fer una mica pesat; el sender estret, la constant pujada i la quantitat de gent que trobareu en ambdós sentits, provoca la pèrdua de part del seu encant….encara que sempre podeu matinar o escollir una altra època per visitar el parc 😉

Una vegada superades les grades, arribarem a l’impressionant circ de Soaso, allà, una té la sensació de sentir-se molt i molt petita…

A partir d’aquí només ens queda arribar fins a la cua de Cavall en uns 45 minuts per un sender gairebé pla, contemplar-la… i tornar!!

Si us allotgeu per la zona dir-vos que teniu un ampli ventall d’ establiments per tots els gustos i butxaques: albergs, cases rurals, hotels de 2, 3 i 4 estrelles. Nosaltres ens vam allotjar a Formigal, al hotel Yoy Villa de Sallent a una hora d’Ordesa, situat a una altra preciosa vall del Pirineu Aragonès: La Vall de Tena. Hotel molt recomanable amb un personal molt amable, i esmorzars i sopars excel.lents.

Us animeu a visitar Ordesa? No us defraudarà!!

Back To Top
El blog de Piolet

Utilizamos “cookies” propias y de terceros para elaborar información estadística y mostrarle publicidad, contenidos y servicios personalizados a través del análisis de su navegación. Si continúa navegando acepta su uso.

 

View more
Acepto
Declino