Lleida

La Casa Encantada

Una finestra ancestral al Pirineu

La ruta proposada és de gran bellesa. Triscareu per camins margenats, antics i encisadors. Visitareu pobles menuts però bonics (Naens, Cadolla i Pinyana). I coneixereu, després d’una ascensió tossuda, els monuments megalítics del Serrat dels Rebolls: dòlmens i menhirs. Sens dubte, no us penedireu de la tria. I hi tornareu.

Dades de la ruta

Com arribar-hi: Des del pont de la N-260 a Senterada, s’ha d’agafar la carretera local de Naens i Cadolla
Dificultat: Mitjana
Durada de la sortida: 5 hores
Distància total: 11,35 km
Ascens acumulat: 568 m
Tipus de ruta: Circular
Ruta en wikiloc: Les rutes d’Editorial Piolet, gràcies al nostre compte org,  són navegables sense necessitat d’adquirir wikiloc premium.

Itinerari

Sortim de Naens, vora els rentadors, on haurem deixat el cotxe ben aparcat. Hem de buscar els senyals de la ruta del Cinquè llac, al costat de la carretera. Pugem fins a una casa i de seguida deixem la font del Pou, a l’esquerra. Entrem en un camí margenat, a recer de la roureda.

Avancem sempre seguint les marques, creuant la falda del Serrat de Sant Martí pel seu vessant nord. Quan albirem Cadolla (1h), en un clot, baixarem a les seves cases i girarem a la dreta per arribar a la carretera. Girem a la dreta lleugerament per a trobar una fita a l’altra banda: és l’inici d’un sender. L’agafem i comencem la pujada per una bonica roureda. Conforme anem pujant el bosc es va esclarissant.

Hem d’arribar a la carena (2h), on el bosc ha estat substituït per camps amb marges de pedra seca. Girem a la dreta i entrem en un altre bosc. És una travessa plana que mena a una cruïlla prop d’una clariana. Llavors girarem a la dreta per arribar al Dolmen de la Casa Encantada (2h 30 min).

Ja us dic que el lloc es presta a quedar-s’hi una bona estona. Aquella cultura megalítica triava la ubicació dels dòlmens segurament per moltes raons: existència de pedra idònia  llocs considerats màgics o espirituals per a ells. Però no m’estranyaria que també tinguessin en compte el paisatge. És senzillament meravellós.

Però hem de tornar a la cruïlla de la carena i seguir ara recte. Al cap de poc ens trobarem amb el Menhir del General. És una pedra dreta, no massa gran i inclinada (originàriament no presentaria aquesta inclinació). Aquí el sender és un xic més perdedor, però hem de buscar la continuació de la ruta cap a l’est. De baixada el sender s’eixampla i es fa molt evident. Trobarem una cruïlla. Seguim recte, sortint del camí principal uns quants metres per a visitar el Dolmen del Serrat dels Rebolls. A diferència de la Casa Encantada, ha patit els estralls del pas del temps. Tornem a la bifurcació i baixem fort fins a la pista (3h 30 min).

En aquest punt girem a l’esquerra per a arribar a l’entrada de Pinyana. Visitem el poble i tornem a la pista. Seguim en direcció Naens i Cadolla. En un revolt deixem la pista per un sender (esquerra) que fa drecera per situar-nos de nou a la pista. Seguim per la pista durant uns metres i tornem a sortir d’ella per la dreta, agafant un corriol que baixa a Cadolla, on trobarem el camí antic que hem fet servir per venir des de Naens.

El mapa de la Terreta i Serra de Sant Gervàs el trobareu a la nostra botiga

Juan Carlos Borrego Perez

Ha publicat un grapat de guies excursionistes, com ara L'Ordal i la Depressió Penedesenca (Piolet, 2005), Espais de la Batalla de l'Ebre (Piolet, 2020 2a Ed.), Les Romeries de la Terra Alta (Piolet, 2015), Personatges Llegendaris de les Terres de l'Ebre (Piolet, 2018), A peu pels Castells del Penedès (Cossetània Edicions, 2010), Sierra Nevada (Alpina, 2010) i Moncayo (Alpina, 2011), entre d'altres. També ha publicat llibres de cuina i llegendes, i un trio de novel·les, Cafè amb Sal (Pagès Editors, 2009, Premi Ciutat de Mollerussa), Brut Nature (Piolet, 2013) i El Sostre d'Ombra, (Pagès Editors, 2015)

http://incola85.blogspot.com
Back To Top
El blog de Piolet

Utilizamos “cookies” propias y de terceros para elaborar información estadística y mostrarle publicidad, contenidos y servicios personalizados a través del análisis de su navegación. Si continúa navegando acepta su uso.

 

View more
Acepto
Declino