Barcelona

La Penya del Duc

Recorregut que, partint de Sant Pere de Ribes, ens portarà fins la Penya del Duc, en la ruta podrem veure el litoral del Garraf molt humanitzat i l’ interior del massís pràcticament deshabitat.

Dades de la ruta

Situació: Massís del Garraf. 
Com arribar: Sortida desde el barri del Palou Alt, Sant Pere de Ribes
Dificultat: Baixa
Temps: 4 h (anada i tornada) 
Distancia: 11,3 km
Ascenso acumulado: 259 m.
Ruta en wikiloc: Les rutes d’Editorial Piolet, gràcies al nostre compte org,  són navegables sense necesitat d’adquirir wikiloc premium.

Comencem a caminar als afores de Sant Pere de Ribes, concretament al barri del Palou Alt, al costat de la rotonda de la C-15b i la carretera d’Olivella. Hem de buscar els senyals del GR92.4 a tocar d’un gran dipòsit d’aigua. Seguint les marques arribarem a la Urbanització de Can Marcer i desde allà el GR ens porta a creurar la riera de Jafre.

A partir d’ara ens acompanyarà el silenci del bosc i els guals de la riera, una codolera eixuta. Quan assolim la cruïlla del GR92.4 amb el GR 5 trenquem a mà dreta. Conforme guanyem cota les clarianes ens deixen veure alguns masos en ruïnes fins que apareix el litoral del Garraf.

Arribem a la cruïlla de la Penya del Duc i ens caldrà trencar a la dreta per recórrer el vessant sud del Puig d’en Carbonell. Hem substituït les marques del GR per unes de pintura groga fins arribar a la Penya del Duc.

Som a la Penya del Duc, seguim a partir d’ara una pintura verda i anem descendint fins que ens retrobem am el GR 92. Llavors només ens queda desfer el camí d’anada fins al punt de sortida.

Si voleu fer més rutes pel Garraf, aquestes són les nostres propostes:

Juan Carlos Borrego Perez

Ha publicat un grapat de guies excursionistes, com ara L'Ordal i la Depressió Penedesenca (Piolet, 2005), Espais de la Batalla de l'Ebre (Piolet, 2020 2a Ed.), Les Romeries de la Terra Alta (Piolet, 2015), Personatges Llegendaris de les Terres de l'Ebre (Piolet, 2018), A peu pels Castells del Penedès (Cossetània Edicions, 2010), Sierra Nevada (Alpina, 2010) i Moncayo (Alpina, 2011), entre d'altres. També ha publicat llibres de cuina i llegendes, i un trio de novel·les, Cafè amb Sal (Pagès Editors, 2009, Premi Ciutat de Mollerussa), Brut Nature (Piolet, 2013) i El Sostre d'Ombra, (Pagès Editors, 2015)

http://incola85.blogspot.com
Back To Top
El blog de Piolet

Utilizamos “cookies” propias y de terceros para elaborar información estadística y mostrarle publicidad, contenidos y servicios personalizados a través del análisis de su navegación. Si continúa navegando acepta su uso.

 

View more
Acepto
Declino