Tarragona

Ascensió a la Mola de Colldejou

Avui anirem fins la Serra de Llaberia, la seva singularitat geològica ha fet que s’inclogui a l’inventari d’espais d’interès geològic de Catalunya, ens acompanyeu?

Dades de la ruta

Situació: Serra de Llaberia (Tarragona)
Punt de sortida i accés: La Torre de Fontaubella està enllaçat amb Falset i Pradell de la Teixera, a la comarca del Priorat.
Dificultat: Alta
Durada de la sortida: 3 h.
Distància total: 6,35 km.
Ascens acumulat: 545 m.
Ruta en wikiloc: Les rutes d’Editorial Piolet, gràcies al nostre compte org,  són navegables sense necesitat d’adquirir wikiloc premium.

Sortirem del lateral de l’església, on trobarem un indicador on diu la Mola. L’obeïm pujant a l’entrada de les instal·lacions esportives i l’àrea de lleure, a la recerca del camí de la Mola, rodejat de feixes margenades amb oliveres i avellaners. La presència de la Mola de Colldejou és constant, altiva i desafiant, inexpugnable des de la nostra perspectiva.
Seguim la senyalització del Consell Comarcal. Després de la carretera de Mont-roig (20 min), els camps de labor queden substituïts per la pineda. Més tard agafem un sender, un antic camí de ferradura amb restes d’empedrat. Remunta la costa directe. Passem vora el corral de Cal Vicenç, en ruïnes (35 min). Conquerim l’alzinar.

A partir d’ara el camí es fa molt rampellut, amb una tartera a la nostra dreta. Atenció! Hi ha la típica proliferació de corriols en una pujada difícil, on tothom busca la via més còmoda, cosa que provoca moltes petjades. Durant l’ascensió no hi ha un corriol principal i la confusió pot desviar-nos un xic cap a ponent, en direcció la Canal del Corb. Això no suposa cap problema si no perdem de vista la pintura groga. Nosaltres hem de buscar la base de la canal del Mig, un tall que descobrirem per sobre les capçades de les alzines. La identificarem perquè és el pas més senzill i lògic, tot i haver de menester les mans per a progressar.

Amb paciència i assegurant-nos bé, progressarem fins al capdamunt (1 h 15 min). El lloc és totalment diferent a l’exuberant obaga. La vegetació es limita a un prat i quatre solitaris pins. Un cop a dalt trenquem cap a l’esquerra, buscant la part més alta, on hi ha la bassa de la Mola i un caminoi marcat amb pintura de GR 7. Només ens queda girar a l’esquerra i fer el cim (1 h 45 min), on hi ha una torre de planta circular amb dos folres defensius.

A llevant de la construcció descobrim una fita i un sender baixador
marcat de GR. L’agafem. Enfoquem cap al parc eòlic de la Serra de
l’Argentera. Un cop al bosc (1 h 55 min) el camí se suavitza.
Més tard abandonarem el GR per trencar cap a l’esquerra, seguint
les marques pintades de groc. Som al camí vell de la Torre a
Colldejou, encara baixant.
Poc després arribem a una pista de ciment, i a la carretera, que
hem de creuar. Tornarem a desembocar a la carretera (2 h 45 min).
Ja només ens queda girar a mà dreta per desfer aquest darrer tram
que ens permetrà recuperar el punt de partida.

Si aneu a la Serra de Llaberia, deixeu-vos guiar pel nostre mapa!!

Més informació de la Serra de Llaberia a la web del Consorci.

Juan Carlos Borrego Perez

Ha publicat un grapat de guies excursionistes, com ara L'Ordal i la Depressió Penedesenca (Piolet, 2005), Espais de la Batalla de l'Ebre (Piolet, 2020 2a Ed.), Les Romeries de la Terra Alta (Piolet, 2015), Personatges Llegendaris de les Terres de l'Ebre (Piolet, 2018), A peu pels Castells del Penedès (Cossetània Edicions, 2010), Sierra Nevada (Alpina, 2010) i Moncayo (Alpina, 2011), entre d'altres. També ha publicat llibres de cuina i llegendes, i un trio de novel·les, Cafè amb Sal (Pagès Editors, 2009, Premi Ciutat de Mollerussa), Brut Nature (Piolet, 2013) i El Sostre d'Ombra, (Pagès Editors, 2015)

http://incola85.blogspot.com
Back To Top
El blog de Piolet

Utilizamos “cookies” propias y de terceros para elaborar información estadística y mostrarle publicidad, contenidos y servicios personalizados a través del análisis de su navegación. Si continúa navegando acepta su uso.

 

View more
Acepto
Declino