Barcelona

Ascensió al Turó de les Onze

Si es vol conèixer la Conca d’Òdena a vista d’ocell, i de retruc tota la comarca de l’Anoia, aquesta ascensió és imprescindible. L’arribada fins la Tossa de Montbui, es pot fer amb cotxe i des de allà gaudirem de vistes espectaculars, el Castell de la Tossa i l’Esglèsia de Santa Maria, que més es pot demanar?

Dades de la ruta

Situació: La Conca d’Òdena (Barcelona).
Dificultat: Baixa. Ruta circular
Durada de la sortida: 3 hores
Distància total: 11,5 km
Ascens acumulat: 238 m
Ruta en wikiloc: Les rutes d’Editorial Piolet, gràcies al nostre compte org,  són navegables sense necessitat d’adquirir wikiloc premium.

Sortirem de l’aparcament de la Tossa. Sortirem des de l’absis de Santa Maria reculant per la carretera d’accés al recinte fins a l’aparcament d’autobusos. A la dreta agafem un fitó tot passant sota l’única torre que resta dempeus del castell de la Tossa. Unes passes enllà hi trobarem una cruïlla, amb marques de PR-C-119. L’agafem fins a una bifurcació entre dues antenes, a 100 metres. Girem a mà dreta, pel PR, un camí de terra. A la següent cruïlla girem a mà dreta per continuar fins a una trifurcació, on ens decantem per l’esquerra, en baixada. A la cruïlla del Turó de Can Vidal triem la pista de l’esquerra, que marca la direcció al Turó de la Censada. A la següent cruïlla agafem el camí de la dreta, on el rètol ens dirigeix cap a Can Vendrell i seguirem recte 50 metres.

Més endavant continuarem per l’esquerra, cap al Coll de Can Vendrell. Davallem plàcidament sota la pineda per trobar-nos amb un segon trencall cap a la Ferrana. L’ignorem i seguim per l’esquerra. Pel camí trobem una nova cruïlla. Cal prendre l’opció recta, el camí més ample. Arribats a la cruïlla al Coll Vic continuem per la pista de la dreta tot baixant paral·lels al barranc. Anem baixant cap a una cruïlla amb una bassa, on hem de girar a mà dreta. A 50 metres de la bassa hem de tòrcer cap a l’esquerra passant per conreus i tornant a l’obaga de la muntanya, on trobarem una bifurcació. Caldrà triar-ne l’esquerra

A la cruïlla de les Fusteres girem cap a la dreta. Poc després trobarem la desviació al Turó de les Onze (dreta). Cal agafar aquest corriol  rampellut i constant. El cim és sobre un rocam. Les vistes són meravelloses sobre la Serra de Rubió, el campanar de l’església de Santa Maria i la torre de la Tossa, Montserrat i Igualada. Hem de tornar a l’inici del camí desfent-lo. Un cop allà hem de prosseguir per l’esquerra, avançant cap a una bifurcació on ens decidirem per l’esquerra abans d’ensopegar amb el camí d’anada de la carena, o camí del Turó de la Censada i el Coll de Can Vendrell. Ara només queda girar a l’esquerra i tornar a l’aparcament.

Si voleu conèixer més a fons aquest PR, aquí teniu la manera perfecta per fer-ho!

Juan Carlos Borrego Perez

Ha publicat un grapat de guies excursionistes, com ara L'Ordal i la Depressió Penedesenca (Piolet, 2005), Espais de la Batalla de l'Ebre (Piolet, 2020 2a Ed.), Les Romeries de la Terra Alta (Piolet, 2015), Personatges Llegendaris de les Terres de l'Ebre (Piolet, 2018), A peu pels Castells del Penedès (Cossetània Edicions, 2010), Sierra Nevada (Alpina, 2010) i Moncayo (Alpina, 2011), entre d'altres. També ha publicat llibres de cuina i llegendes, i un trio de novel·les, Cafè amb Sal (Pagès Editors, 2009, Premi Ciutat de Mollerussa), Brut Nature (Piolet, 2013) i El Sostre d'Ombra, (Pagès Editors, 2015)

http://incola85.blogspot.com
Back To Top
El blog de Piolet

Utilizamos “cookies” propias y de terceros para elaborar información estadística y mostrarle publicidad, contenidos y servicios personalizados a través del análisis de su navegación. Si continúa navegando acepta su uso.

 

View more
Acepto
Declino