Cantàbria Descobreix

Avui visitem…Santillana del Mar.

Malgrat que ara no és un bon moment per viatjar, què us sembla una visita a Cantàbria, esperem que pugui ser aviat!!

Santillana del Mar la trobem a Cantàbria, comunitat autònoma espanyola situada a la cornisa cantàbrica. Terra de mar i muntanya, de pobles amb encant, rica en jaciments arqueològics, rutes senderistes i una capital amb un gran atractiu com és Santander.

Transport i allotjament

Per aquest tipus de viatge nosaltres sempre anem en cotxe. L’avantatge que te Cantàbria és la seva mida, que permet fixar una base i des d’allà recórrer-la amb facilitat. Nosaltres vam escollir per allotjar-nos la Casona de las Meninas a Riocorvo, una petita aldea, situada a 15 km de Suances. Gairebé sempre escollim apartaments per allotjar-nos, per l’espai extra que suposa, la possibilitat de fer-nos els dinars i per la sensació d’estar “com a casa” que tenim.

En aquest cas la Casona de las Meninas va ser tot un encert, un apartament espaiós, molt net, equipat i a prop dels llocs que volíem visitar.

Santillana del Mar

Santillana del Mar conegut com el poble de les tres mentides: ni és Santa, ni plana, ni té mar, és, malgrat tot, un dels pobles més bonics de Cantabria i també per extensió de tota Espanya. Fou declarat Conjunt Històric-Artístic el 1883 i és un dels pobles més turístics i visitats de Cantàbria. Tot i això , ha sabut conservar la seva essència i malgrat estar plena d’hotels, botigues etc, aquests estan perfectament integrats a l’arquitectura tradicional.

L’entrada al nucli urbà en cotxe no està permesa, haurem d’aparcar en algun dels aparcaments habilitats al seu voltant (de pagament).

A més d’un passeig pel poble i contemplar i les seves precioses façanes i racons, per nosaltres és visita obligada anar a Casa Quevedo. Allà fan unes delicioses quesades, que sempre ens emportem cap a casa, ja que també les venen envasades. Si us agrada la llet “de veritat”, llet acabada de munyir, no com la que ens venen al súper, no deixeu de tastar-la! Aquesta vegada també vam visitar el museu de la tortura. És interessant, però totalment prescindible en una primera visita a Santillana, llevat que el tema us interessi molt.

A 2 km de Santillana del Mar es troben les Coves d’Altamira, considerades la Capella Sixtina de l’art rupestre. La visita a la cova original és pràcticament impossible, ja que al 2002 es van tancar les visites per preservar les pintures. Malgrat això a la Neocueva y el museo de Altamira podem contemplar una reproducció exacta i mil·limètrica de la cova original. Per nosaltres, una de les visites imprescindibles a Cantàbria.

Suances i la platja del Tagle

Des de Santillana vam anar a dinar a l’Hostal Fimar en Ubiarco (a 5 min en cotxe) que ja coneixíem d’altres visites. Hostal molt recomanable i a bon preu. Després vam anar a la vila marinera de Suances. Capital de municipi que integra cinc pobles més, té dues zones ben diferenciades i anomenades popularment el “pueblo” i la “playa”.

Per acabar el dia vam anar a contemplar la posta de sol a la platja del Tagle … i a descansar a l’apartament. En properes entrades continuarem amb altres llocs per visitar a Cantàbria.

Back To Top
El blog de Piolet

Utilizamos “cookies” propias y de terceros para elaborar información estadística y mostrarle publicidad, contenidos y servicios personalizados a través del análisis de su navegación. Si continúa navegando acepta su uso.

 

View more
Acepto
Declino