Cantabria Descobreix

Avui visitem…Santillana del Mar.

Malgrat que ara no és un bon moment per viatjar, què us sembla una visita a Cantabria, esperem que pugui ser aviat!!

Santillana del Mar la trobem a Cantàbria, comunitat autònoma espanyola situada a la cornisa cantàbrica. Terra de mar i muntanya, de pobles amb encant, rica en jaciments arqueològics, rutes senderistes i una capital amb un gran atractiu com és Santander.

Transport i allotjament

Per aquest tipus de viatge nosaltres sempre anem en cotxe, l’avantatge que te Cantabria és el seu tamany, que permet fixar una base i des d’allà recórrer-la amb facilitat. Nosaltres vam escollir per allotjar-nos la Casona de las Meninas a Riocorvo, una petita aldea, situada a 15 km de Suances. Gairebé sempre escollim apartaments per allotjar-nos, per l’espai extra que suposa, la possibilitat de fer-nos els dinars i per la sensació d’estar “com a casa” que tenim.

En aquest cas la Casona de las Meninas va ser tot un encert, un apartament espaiós, molt net, equipat i a prop dels llocs que volíem visitar.

Santillana del Mar i la platja del Tagle.

Santillana del Mar conegut com el poble de les tres mentides: ni és Santa, ni plana, ni té mar, és, malgrat tot, un dels pobles més bonics de Cantabria i també per extensió de tota Espanya. Fou declarat Conjunt Històric-Artístic el 1883 i és un dels pobles més turístics i visitats de Cantabria. Tot i així , ha sabut conservar la seva essència i malgrat estar plena d’hotels, botigues etc… aquests estan perfectament integrats a l’arquitectura tradicional.

L’entrada al casc urbà en cotxe no està permesa, haurem d’aparcar en algun dels aparcaments habilitats al seu voltant (de pagament).

A més d’un passeig pel poble i contemplar i fotografiar les seves precioses façanes i racons i visitar la col.legiata de Santa Iuliana, per nosaltres és visita obligada quan anem a Santillana, Casa Quevedo, allà fan unes delicioses quesades, que sempre ens emportem cap a casa ja que també les venen envasades. Si us agrada la llet “de veritat”, llet acabada de munyir, no com la que ens venen al súper, no deixeu de tastar-la!. Aquesta vegada també vam visitar el museu de la tortura, és interessant, però totalment prescindible en una primera visita a Santillana, llevat que el tema us interessi molt.

A 2 km de Santillana del Mar es troben les Coves d’Altamira, considerades la Capilla Sixtina de l’art rupestre. La visita a la cova original és pràcticament impossible, ja que al 2002 es van tancar les visites per preservar les pintures. Malgrat això a la Neocueva y el museo de Altamira podem contemplar una reproducció exacta i milimètrica de la cova original. Per nosaltres, una de les visites imprescindibles a Cantabria.

Des de Santillana vam anar a dinar al Hostal Fimar en Ubiarco (a 5 min en cotxe) que ja coneixíem d’altres visites (allà també es dorm molt bé i a bon preu) i d’allà a la villa marinera de Suances. Capital de municipi que integra cinc pobles més, te dues zones ben diferenciades i anomenades popularment el “pueblo” i la “playa”.

Per acabar el dia vam anar a contemplar la posta de sol a la platja del Tagle … i a descansar a l’apartament. En properes entrades continuarem amb d’altres llocs per visitar a Cantabria.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back To Top