Barcelona

Un tomb per Prats del Rei

Avui farem un passeig pels altiplans de la comarca de l’Anoia.

Dades de la ruta

Situació: Comarca de l’Anoia.
Punt de sortida i accés: Prats de Rei és un poble creuat per la carretera C-1412a que va des de l’A2 fins a la C-25 a l’alçada de Calaf.
Dificultat: Baixa
Durada de la sortida: 3 h 30 min.
Distància total: 14,4 km.
Ascens acumulat: 191 m.
Ruta en wikiloc: Les rutes d’Editorial Piolet, gràcies al nostre compte org,  són navegables sense necesitat d’adquirir wikiloc premium.

Sortirem de la plaça Major en direcció est buscant l’asfalt d’un camí que surt del poble (NE). Hi ha una fita d’una ruta de BTT del consell comarcal de l’Anoia. Ens allunyem de Prats per una zona conreada de cereal, amb un marge de pedra seca a la nostra dreta que anirem seguint fins a la cruïlla de Ca l’Estrada. Recte aniríem cap a la línia del tren. Nosaltres trenquem cap a la dreta, per un camí de terra que ens situa al davant de la casa (25 min). El camí va pujant suaument entre camps enfeixats amb algun bosquet de roures al coster. Hem d’arribar a una cruïlla, on girarem a l’esquerra per tot d’una agafar la dreta. Tornem a l’asfalt. Seguint-lo arribarem a la imponent torre de la Manresana, del segle XII (50 min).

De nou a la pista, hem de deixar enrere un magatzem de palla i l’entrador de la parròquia de la Manresana (esquerra). A quatre passes trobem Can Sala. Passat el mas hem de trencar a mà dreta per baixar. De seguida hem de trencar a mà esquerra per arribar a la Masia de l’Albereda (1h 15 min). Avancem cap a la riera per creuar-la mitjançant un pont. Al cap d’uns minuts serem a la carretera d’Igualada a Calaf (C-1412a). A l’alçada de l’inici d’un camí situat a l’altra banda hem de deixar l’asfalt.

Al cap d’una estona hem de descartar la cruïlla de Can Gironella i la Clau (esquerra) per continuar cap a una nova bifurcació. Ens decantem per l’esquerra per passar vora una barraca amb teulada a dues aigües. Al davant tenim una alzina i una cruïlla. Optem per l’esquerra, una pujada que s’acaba a l’ermita de Sant Ermengol (1h 45 min). En aquest punt girem a mà dreta. Avancem cap a la cruïlla a Cal Codina de la Quadra, casalot que hem vist durant molta estona però que ara ens oculta la roureda.

Un cop hem deixat enrere el bosc ens apareix la Masia del Teodoro. Aviat serem a la carretera de Calaf a Jorba (2h 25 min), amb un tram de traçat antic i un pont que ajuda a salvar el desnivell. Rere el pont ens espera una bifurcació. Seguim recte per continuar la petita ascensió fins al nucli de Solanelles (2h 45 min), amb una esglesiola del segle XVIII que amenaça ruïna. A la dreta hi ha el cementiri, petitó, i el camí als Prats. L’agafem, per arribar aviat al final de la ruta.

Si voleu recòrrer les terres de l’Anoia, no us podeu perdre aquests mapes.

Juan Carlos Borrego Perez

Ha publicat un grapat de guies excursionistes, com ara L'Ordal i la Depressió Penedesenca (Piolet, 2005), Espais de la Batalla de l'Ebre (Piolet, 2020 2a Ed.), Les Romeries de la Terra Alta (Piolet, 2015), Personatges Llegendaris de les Terres de l'Ebre (Piolet, 2018), A peu pels Castells del Penedès (Cossetània Edicions, 2010), Sierra Nevada (Alpina, 2010) i Moncayo (Alpina, 2011), entre d'altres. També ha publicat llibres de cuina i llegendes, i un trio de novel·les, Cafè amb Sal (Pagès Editors, 2009, Premi Ciutat de Mollerussa), Brut Nature (Piolet, 2013) i El Sostre d'Ombra, (Pagès Editors, 2015)

http://incola85.blogspot.com
Back To Top
El blog de Piolet

Utilizamos “cookies” propias y de terceros para elaborar información estadística y mostrarle publicidad, contenidos y servicios personalizados a través del análisis de su navegación. Si continúa navegando acepta su uso.

 

View more
Acepto
Declino