Tarragona

De l’Ametlla de Mar a l’Ampolla

Després de les festes nadalenques anem fins a la platja amb el nou mapa de El Perelló.

El GR92 pren la seva millor bellesa en aquesta etapa. Segurament és un dels llocs litorals més bonics del país, i alhora, un trencacames que puja i baixa constantment al llit de còdols de les cales, molt nombroses. És l’etapa més imprescindible de totes, el lloc màgic i immutable on dedicarem molt de temps a contemplar el paisatge i fer volar la imaginació i els pensaments en una costa retallada i exuberant. Penya-segats infinits, parets vermelloses, cales d’un verd maragda, esculls de mil colors, pinedes ran de mar… Ineludible

Dades de la ruta

Situació: El Perelló
Punt de sortida i accés: Platja de l’Alguer, al costat del port de l’Ametlla de Mar. Dificultat: Mitjana
Durada de la sortida: 4 h 30 min
Distància total: 15,24 km
Ascens acumulat: 82 m.
Ruta en wikiloc: Les rutes d’Editorial Piolet, gràcies al nostre compte org,  són navegables sense necesitat d’adquirir wikiloc premium.

Comencem a caminar en direcció sud passant pel port pesquer, el club nàutic i l’edifici de Capitania, rere el qual hi ha unes escales que farem servir per sortir de les instal·lacions portuàries per baixar a la Cala del Pepo. La creuem per pujar a un penya-segat en forma de terrassa sobre les cales. Cala Bon Caponet i Cala Bon Capó són preludi d’un camí de ronda amb marges de pedra seca sense conreus, però esquitxats de xalets.
En 40 minuts aproximadament arribem al far del Port de l’Estany. El far és a la punta d’aquest port natural.
Continuem fins a la Platja de l’Estany . Ara toca resseguir la costa per una pista ampla. La següent platja és la Port Olivet, amb un estany força bonic. A partir d’ara les cales sovintegen i ens tocarà baixar-ne i pujar per tornar
al camí de ronda.

En una hora més de camí arribarem a la cala de l’Estany Podrit
que pren el nom de les algues que conté. Abans de baixar a aquesta cala ja divisem la línia del tren. Un cop creuada la sendera s’arramba als penya-segats sota la pineda. En ocasions saltem per les roques, baixem prop de l’aigua i negociem passos més complicats i costeruts. Tot seguit baixem a la platja de la Punta de l’Àliga, on trobarem les espitlleres d’un búnquer de la Guerra Civil i una torre de guaita circular.
Quan portem 2h i 20 min de camí arribem a l’Illot de la Cala de l’Àliga.
Un cop el rebassem sortim a una caleta per unes escales de peus de gegant i continuarem pel camí de ronda que fa cap a la Cala dels Moros i la Platja del Pont de l’Àliga. Seguim pel sud cap a la Platja del Morro de Gos, seguida per Cala Buena.

En 3 h 40 min de marxa arribem a la platja de Cap Roig. Baixem a l’arenal
d’aquesta platja molt popular en direcció al xiringuito. Continuem fins a la Platja dels Capellans, per acabar finalment a l’Ampolla on donarem per acabada aquesta excursió.

Us ha agradat aquesta sortida? Doncs no us oblideu del mapa de El Perelló!!! el trobareu en paper i formats digitals a la nostra botiga.

Juan Carlos Borrego Perez

Ha publicat un grapat de guies excursionistes, com ara L'Ordal i la Depressió Penedesenca (Piolet, 2005), Espais de la Batalla de l'Ebre (Piolet, 2020 2a Ed.), Les Romeries de la Terra Alta (Piolet, 2015), Personatges Llegendaris de les Terres de l'Ebre (Piolet, 2018), A peu pels Castells del Penedès (Cossetània Edicions, 2010), Sierra Nevada (Alpina, 2010) i Moncayo (Alpina, 2011), entre d'altres. També ha publicat llibres de cuina i llegendes, i un trio de novel·les, Cafè amb Sal (Pagès Editors, 2009, Premi Ciutat de Mollerussa), Brut Nature (Piolet, 2013) i El Sostre d'Ombra, (Pagès Editors, 2015)

http://incola85.blogspot.com
Back To Top
El blog de Piolet

Utilizamos “cookies” propias y de terceros para elaborar información estadística y mostrarle publicidad, contenidos y servicios personalizados a través del análisis de su navegación. Si continúa navegando acepta su uso.

 

View more
Acepto
Declino