Tarragona

Ascensió al Mont Caro

Amb la publicació de la 5ª edició del mapa d’Estels del Sud, recuperem aquesta ruta que vam publicar ja fa un temps.

Dades de la ruta

Situació: els Ports
Punt de sortida i accés: des de la rotonda de la C-12 (Quatre Camins, a Tortosa), anirem cap a Roquetes en direcció els Reguers. No hi arribarem perquè abans hi ha una cruïlla que puja al port (esquerra).
Dificultat: Mitjana
Durada de la sortida: 4 h
Distància total: 7,17 km
Ascens acumulat: 431 m
Ruta en wikiloc: Les rutes d’Editorial Piolet, gràcies al nostre compte org,  són navegables sense necessitat d’adquirir wikiloc premium.

Sortim des del Refugi Caro (nou), al costat d’un restaurant del Port. Ens encaminem cap al sud, per una zona amb habitatges de segona residència. Anem per un carrer o pista asfaltada que porta la direcció del refugi de la Fontferrera, seguint les marques de la ruta dels Estels del Sud i del GR 7. Al cap d’una estona deixem un trencall a la dreta que baixa cap a una altra zona amb xalets. Ens cenyim al GR 7 per sortir de les cases i avançar cap al Coll de la Carrasqueta, amb una camí a la dreta. Seguim per la pista principal (GR) per, al cap de poc, prendre un sencer que va cap l’esquerra.

Seguim les marques de GR, travessant una pineda. Al Coll de Pallers ens acomiadem del GR i trenquem cap a l’esquerra tot fent una travessa vistosa per un bosc que, de tant en tant, ens deixa veure el mar, la Serra de Montsià i tota la plana de la desembocadura de l’Ebre, delta inclòs. Passarem la Moleta Rodona. Llavors el sender es fa costerut i puja fort fins a les antenes de Caro, el cim, on hi trobem un excel·lent mirador i una imatge de la Mare de Déu de la Cinta.

Iniciem la baixada per la carretera que puja, asfaltada, però de tant en tant farem servir dreceres que van unint revolts. Arribarà un moment que una d’aquestes dreceres abandonarà definitivament aquesta carretera i farà una travessa per una pineda que mena a la carretera del Port, que ve de Roquetes. Ens retrobem amb el GR 7. Girem a mà esquerra per acostar-nos al punt de partida.

Us agradan els Ports? No us oblideu els nostres mapes si aneu a fer senderisme!!

Juan Carlos Borrego Perez

Ha publicat un grapat de guies excursionistes, com ara L'Ordal i la Depressió Penedesenca (Piolet, 2005), Espais de la Batalla de l'Ebre (Piolet, 2020 2a Ed.), Les Romeries de la Terra Alta (Piolet, 2015), Personatges Llegendaris de les Terres de l'Ebre (Piolet, 2018), A peu pels Castells del Penedès (Cossetània Edicions, 2010), Sierra Nevada (Alpina, 2010) i Moncayo (Alpina, 2011), entre d'altres. També ha publicat llibres de cuina i llegendes, i un trio de novel·les, Cafè amb Sal (Pagès Editors, 2009, Premi Ciutat de Mollerussa), Brut Nature (Piolet, 2013) i El Sostre d'Ombra, (Pagès Editors, 2015)

http://incola85.blogspot.com
Back To Top
El blog de Piolet

Utilizamos “cookies” propias y de terceros para elaborar información estadística y mostrarle publicidad, contenidos y servicios personalizados a través del análisis de su navegación. Si continúa navegando acepta su uso.

 

View more
Acepto
Declino