Barcelona

Ascensió a la Gallina Pelada

Excursió que ens permetrà conèixer el cim més emblemàtic de la Serra d’Ensija: la Gallina Pelada.

Dades de la ruta:

Situació: Serra d’Ensija.
Cóm arribar: Heu d’anar a Saldes. El més fàcil és agafar la C-16 en direcció el túnel del Cadí. Abans del trencall de Guardiola de Berguedà descobrireu a l’esquerra el que mena a Saldes per Maçaners.
Punt de sortida i accés: La Pleta de la Vila. Des de Saldes cal conduir en direcció Gósol. A mig camí hi ha el Coll de la Trapa, des d’on surt una pista asfaltada. Dificultat: Mitjana 
Temps: 4h (anada i tornada) 
Distància: 9 km
Ascens acumulat: 725 m
Ruta en wikiloc: Les rutes d’Editorial Piolet, gràcies al nostre compte org, son navegables sense necessitat d’adquirir wikiloc premium.

Comencem a caminar un cop hem aparcat el cotxe en el lloc adequat, on hi ha un bar i un camp de tirolines (la Pleta de la Vila). Ens dirigim cap a Vallcebre per una pista asfaltada, on aviat trobarem un senyal que indica que per la dreta es va al refugi, la Gallina Pelada i la Font Freda. Està senyalitzat amb marques de PR, grogues i blanques.
Iniciem l’ascensió pujant per un corriol que de seguida està cobert pel bosc, tot remuntant pel torrent de la Font d’Ensija.
A poques passes queda la Font Freda, amagada entre la vegetació. A les Planelles desapareix el bosc i hem de triscar per una clariana: són pastures on sovint s’hi veuen vaques. Hi ha algun tram perdedor, sobre tot a un coster, però si ens cenyim a les marques (sempre cap al sud) arribarem al trencall on, a la dreta, s’hi veu el refugi Delgado Úbeda o d’Ensija.

Ens hi acostem, tot ell isolat entre els prats i les pastures i els reguerons de les fonts. El deixem enrere (O) i fem l’ascensió, breu però intensa, per una llenca de roca. Les vistes són espectaculars: tot el Cadí, amb el Pedraforca inclòs, i tots els cims des dels Rasos de Peguera fins al Port del Comte. Es tracta d’un cim sublim, amb una panoràmica de 360 graus.
Si sou amants dels cims podeu sumar-ne un, el Roca Blanca (2289 m), que està al final de la carena en direcció oest.
Després hem de recular fins al punt de partida desfent el camí d’anada.

Coneixeu la Serra d’Ensija? Voleu fer la Ruta del Caracremada?

A més a més al dors del mapa trobareu informació sobre rutes i indrets d’interés relacionats amb el mapa!!

Us ha agradat aquesta ruta? Deixeu-nos els vostres comentaris!

Juan Carlos Borrego Perez

Ha publicat un grapat de guies excursionistes, com ara L'Ordal i la Depressió Penedesenca (Piolet, 2005), Espais de la Batalla de l'Ebre (Piolet, 2020 2a Ed.), Les Romeries de la Terra Alta (Piolet, 2015), Personatges Llegendaris de les Terres de l'Ebre (Piolet, 2018), A peu pels Castells del Penedès (Cossetània Edicions, 2010), Sierra Nevada (Alpina, 2010) i Moncayo (Alpina, 2011), entre d'altres. També ha publicat llibres de cuina i llegendes, i un trio de novel·les, Cafè amb Sal (Pagès Editors, 2009, Premi Ciutat de Mollerussa), Brut Nature (Piolet, 2013) i El Sostre d'Ombra, (Pagès Editors, 2015)

http://incola85.blogspot.com
Back To Top
El blog de Piolet

Utilizamos “cookies” propias y de terceros para elaborar información estadística y mostrarle publicidad, contenidos y servicios personalizados a través del análisis de su navegación. Si continúa navegando acepta su uso.

 

View more
Acepto
Declino