Amb nens Tarragona

El Bosc Pintat de Poblet

Aquí teniu una de les rutes de la nova guia: Camp de Tarragona, a on el Josep Gironès ens proposa 15 rutes noves per conèixer aquestes terres.

Dades de la ruta

Com arribar-hi: Cal anar fins al monestir de Poblet i agafar la carretera T-700 de Poblet a Prades.
Dificultat: Baixa
Distància total: 6,6 km
Ascens acumulat: 364 m
Tipus de ruta: Circular
Ruta en wikiloc: Les rutes d’Editorial Piolet, gràcies al nostre compte org,  són navegables sense necessitat d’adquirir wikiloc premium.

Itinerari

Sortim de l’àrea de lleure de la Roca de l’Abella, que disposa d’un Punt d’Informació i un Centre d’Interpretació del paratge natural de Poblet i diversos serveis.

Caminem deixant a la dreta la granja de Castellfolllit i arribant a la casa forestal de Castellfollit quan portem uns 4 km. A partir d’aquest punt es poden recórrer dues rutes: una de terapèutica i una de micològica. Nosaltres triem l’opció llarga de l’itinerari micològic.

Iniciem la ruta davant la casa forestal de Castellfollit i quan portem 540 m abandonem momentàniament el sender per anar a trobar les primeres pintures plasmades en uns troncs de pi.

El recorregut continua durant 6,5 km on podrem contemplar reproduccions de fredolics, ous de reig i rovellons entre d’altres, mentre passegem per un dels boscos més reeixits de Catalunya.

Us ha agradat aquesta ruta? La trobareu a la nova guia de Camp de Tarragona, amb 15 rutes més!!

Josep Gironès

Josep Gironès va nàixer a la Fatarella (la Terra Alta) el 14 d’abril de 1954. Al llarg de la seva vida ha estat activista social, sindical, polític, cultural i veïnal. A nivell literari, fins ara havia publicat dinou llibres, en els quals els principals referents són la història i les tradicions.
En l’apartat de novel·la històrica en destaquen: La cabana, premi Vila d’Ascó 2007, Cossetània edicions; El major tresor, Editorial Escua; Viure sense el meu fill, Editorial Meteora; Presidi major, Pagès editors, premi Fiter i Rossell de novel·la 2014; i La doble mort d’un anarquista, Pagès editors.
Així mateix, guanyà el Premi Rovira i Virgili de Memòries, biografies i autobiografies dels Premis Literaris Ciutat de Tarragona 2005, amb l’obra Planys de figuera blanca, i el Premi Sant Carles Borromeu 2008 de contes o narracions de Cercle de les Arts i les Lletres d’Andorra, amb el llibre: Cròniques de morts, vius i delicats.
En referència a les guies de senderisme, és autor de la Via Verda de la Terra Alta i Via Verda del Baix Ebre. (Antiga Val de Zafan), Escua edicions, i de Els camins ramaders de la Fatarella, Editorial Piolet.
I ara publica aquestes rutes a peu pel CAMP DE TARRAGONA i per les TERRES DE L’EBRE, unes guies que permeten accedir a espais ben bonics, de vegades curiosos i altres ben corprenedors.

Back To Top
El blog de Piolet

Utilizamos “cookies” propias y de terceros para elaborar información estadística y mostrarle publicidad, contenidos y servicios personalizados a través del análisis de su navegación. Si continúa navegando acepta su uso.

 

View more
Acepto
Declino