Terol

Per l’Ermita de la Magdalena

Un edifici religiós rupestre

Ruta curta i amable que fa un tomb per la Mola de la Magdalena, on hi ha encastada, en una balma, una ermita. Lamentablement l’edifici és una ruïna, però des de la seva porta, entre el brancatge dels pins, es pot observar una bona panoràmica del sector baix de la comarca del Matarranya

Dades de la ruta

Com arribar-hi: Des de Vall-de-roures cal agafar la carretera de Fondespala. Després de passar un polígon industrial i algun revolt trobarem a la dreta un rètol que indica cap a la Magdalena. Aparcarem tot seguit en algun lloc on no fem nosa.
Durada de la sortida: 1 h 30 min
Distància total:  5,6 km
Dificultat: Baixa
Ascens acumulat: 353 m
Observacions: Qualsevol època es recomanable per fer aquesta ruta, però cal evitar els mesos d’estiu, sobre tot les hores centrals.
Ruta en wikiloc: Les rutes d’Editorial Piolet, gràcies al nostre compte org,  són navegables sense necessitat d’adquirir wikiloc premium.

Itinerari

Sortim en direcció la Costa de l’Empeltada, una pista de grava premsada. Fem camí en direcció a la Mola de la Magdalena, coberta de pineda. A 400m trobem una fita de PR-TE-156 al naixement d’un sender a l’esquerra. L’agafem per anar pujant fins a una bifurcació. Trencarem cap a l’esquerra per visitar l’ermita, situada a pocs metres. Després de la visita retornem a la cruïlla i continuem endavant en direcció l’Alt de la Moleta.

Quan trobem una bifurcació, triarem l’esquerra, en ascens. Assolim el pla de la mola per arribar al penya-segat, que salvem a través d’un corriol un xic descompost, en baixada. Descobrim un paisatge agrícola voltat de vessants plens de pinedes.

Desembocarem en un camí de roderes on girarem a la dreta per enllaçar amb un camí cimentat, vell i desgastat. Trenquem cap a la dreta per passar entre mig de dos edificis del Mas de Dominguet, amb una interessant bassa.

Passat el mas descobrirem un camí a la dreta. L’agafem per anar pujant en direcció l’ermita. El camí es fa sender i ens situa a la cruïlla coneguda des d’on per l’esquerra retornarem a la bifurcació de la Magdalena i el punt de partida.

Coneixeu el Matarranya? Descobriu-lo amb el nostre mapa!

Juan Carlos Borrego Perez

Ha publicat un grapat de guies excursionistes, com ara L'Ordal i la Depressió Penedesenca (Piolet, 2005), Espais de la Batalla de l'Ebre (Piolet, 2020 2a Ed.), Les Romeries de la Terra Alta (Piolet, 2015), Personatges Llegendaris de les Terres de l'Ebre (Piolet, 2018), A peu pels Castells del Penedès (Cossetània Edicions, 2010), Sierra Nevada (Alpina, 2010) i Moncayo (Alpina, 2011), entre d'altres. També ha publicat llibres de cuina i llegendes, i un trio de novel·les, Cafè amb Sal (Pagès Editors, 2009, Premi Ciutat de Mollerussa), Brut Nature (Piolet, 2013) i El Sostre d'Ombra, (Pagès Editors, 2015)

http://incola85.blogspot.com
Back To Top
El blog de Piolet

Utilizamos “cookies” propias y de terceros para elaborar información estadística y mostrarle publicidad, contenidos y servicios personalizados a través del análisis de su navegación. Si continúa navegando acepta su uso.

 

View more
Acepto
Declino