Tarragona

El Pi de la Carabasseta i la Cova del Corb

Els contraforts de la cara nord de la Serra Major

Aquesta és una excursió clàssica que ens apropa a la cara nord de Serra Major, l’eix per on bascula el Montsant. La ruta proposada és llarga, però es pot retallar i modificar sortint de l’ermita de Santa Magdalena.

Dades de la ruta

Com arribar-hi: Ulldemolins està ben comunicat amb Reus mitjançant el coll d’Alforja i el coll d’Albarca, i amb Montblanc per la carretera de Vilanova de Prades
Durada de la sortida: 4 hores
Distància total:  9,42 km
Dificultat: Alta
Ascens acumulat: 573 m
Observacions: cal portar material d’alta muntanya sempre, i segons l’època, grampons, raquetes, pals, botes, terceres capes i polars.
Ruta en wikiloc: Les rutes d’Editorial Piolet, gràcies al nostre compte org,  són navegables sense necessitat d’adquirir wikiloc premium.

Itinerari

Sortim des de la plaça de l’església seguint el GR, que enllaça amb el camí de les ermites, a la dreta. Està asfaltat. El prenem direcció muntanya per passar el Riuet del Teix. Entre dos revolts trobarem un camí esquerrà amb pintura de GR. L’agafem amb fermesa (20 min). Quan arribem a un gir a la dreta, aquest camí fa llaçades fins a una pista de terra, on continuarem per la dreta (35 min). En poca estona serem a la carretera de les ermites, que prendrem amunt per immediatament abandonar-la en un corriol que indica Santa Magdalena, una drecera que ens porta de nou a la carretera per un lloc presidit per una casa molt bonica.

Un cop a la carretera pujarem fàcilment a l’ermita, amb zona d’acampada, bar i barbacoes (50 min). Justament des d’aquest punt situat rere l’edifici renaixentista surt el corriol costerut que mena al Pi de la Carabasseta per una derivació del GR-171. No hi ha cap trencall fins a la carena, quan un seguit de viaranys menen a miradors sobre Ulldemolins. L’agafem per a fer una pujada és per sota el bosc, llarga i penosa.

El Pi famós està enclavat en una cruïlla de senders (1h 45 min). Continuarem la ruta rumb a Albarca (esquerra) triscant per la carena per damunt la Malacabada, amb força alzines i savines. Hem de seguir en tot moment les marques de GR fins al collet del Parral, lloc on Albarca ja s’albira en l’extrem de la serralada. Llavors entrarem en una obaga. Al primer corriol per l’esquerra barrat de GR és l’inici del nostre retorn a Ulldemolins (2h 10 min). L’agafem. Seguim fites de pedres i un mal camí, a vegades ajudant-nos de les mans. Sempre avall, cada cop baixant més còmodament fins a una cruïlla on triarem l’esquerra per anar a un nova bifurcació on per l’esquerra farem un brevíssim lineal a la Cova del Corb. Un cop vista recuperarem el sender de baixada i en poca estona assolirem la plana, amb un pista forestal (3h).

Continuem per la dreta. A la Plana de Navarro seguim recte. A pocs metres trobem un nou trencall de pistes i girem a l’esquerra.Caminem entre conreus i pinedes, sempre per la pista principal que fa un tomb cap llevant en un lloc on ens retrobem amb el Riuet de Teix. A l’altra riba hi ha unes baranes de fusta, lloc impressionant per a observar la Codolla de les Olletes. Aprofitarem un corriol que va al riu i el salvarem a gual. El corriol ens porta a la pista situada rere el càmping, des d’on ens serà fàcil caminar fins a l’inici de la ruta.

Ja teniu la nova edició del mapa de la Serra del Montsant? El trobareu a la nostra botiga

Juan Carlos Borrego Perez

Ha publicat un grapat de guies excursionistes, com ara L'Ordal i la Depressió Penedesenca (Piolet, 2005), Espais de la Batalla de l'Ebre (Piolet, 2020 2a Ed.), Les Romeries de la Terra Alta (Piolet, 2015), Personatges Llegendaris de les Terres de l'Ebre (Piolet, 2018), A peu pels Castells del Penedès (Cossetània Edicions, 2010), Sierra Nevada (Alpina, 2010) i Moncayo (Alpina, 2011), entre d'altres. També ha publicat llibres de cuina i llegendes, i un trio de novel·les, Cafè amb Sal (Pagès Editors, 2009, Premi Ciutat de Mollerussa), Brut Nature (Piolet, 2013) i El Sostre d'Ombra, (Pagès Editors, 2015)

http://incola85.blogspot.com
Back To Top
El blog de Piolet

Utilizamos “cookies” propias y de terceros para elaborar información estadística y mostrarle publicidad, contenidos y servicios personalizados a través del análisis de su navegación. Si continúa navegando acepta su uso.

 

View more
Acepto
Declino