Tarragona

La Roca Foradada del Montsià

Balcó natural sobre el Delta

En breu tindrem la nova guia 15 rutes MÉS de senderisme, de moment, aquí teniu un altre de les rutes que podeu trobar a la guia: Terres de l’Ebre – 15 rutes de senderisme per a persones grans i actives

Dades de la ruta

Com arribar-hi: Per arribar a l’aparcament del Cocó de Jordi, agafarem la N-340 fins a trobar, a l’alçada de Sant Carles, un desviament a la dreta que assenyala el camí de Mata-redona i l’Àrea Recreativa del Bosc del Burgar i la Foradada.
Dificultat: Mitjana
Distància total: 5,93 km
Ascens acumulat: 412 m
Tipus de ruta: Circular
Ruta en wikiloc Les rutes d’Editorial Piolet, gràcies al nostre compte org,  són navegables sense necessitat d’adquirir wikiloc premium.

Itinerari

Des de l’aparcament del Cocó de Jordi s’inicia la caminada per un sender força senzill, situat a l’esquerra del barranc del Llop. Anirem caminant travessant el bosc del Burgar i passant pels dominis del mas de Mata-redona.

Des del mas de Mata-redona fins la Foradada hi ha la part més empinada i irregular de la ruta, un recorregut que amenitzen les vistes que s’ofereixen a banda i banda del camí. Ens trobem amb Lo Portell, un mirador natural sobre la part sud de la comarca del Montsià i més enllà.

Des de Lo Portell a la Foradada hi ha un tram de camí irregular, però que es pot transitar, per tal d’arribar a un forat natural obert a la roca que esdevé una mena de marc des del qual observar el paisatge deltaic.Des del forat natural, la mar Mediterrània omple els sentits de les persones que han realitzat l’esforç necessari per arribar a aquest balcó.

Per a retornar a l’aparcament del Cocó de Jordi caldrà caminar uns 2.300 m per un sender descendent, diferent al camí de pujada. Cal agafar-lo inicialment en direcció cap al nord.

Abans d’abandonar Sant Carles de la Ràpita es recomana dinar en qualsevol dels restaurants que ofereixen plats elaborats amb productes autòctons: arròs, verdures, peix i marisc. També es proposa passejar per la ciutat i visitar el port de la Ràpita, acondicionat a partir del port natural dels Alfacs.

Us ha agradat aquesta ruta? La trobareu a la guia de Terres de l’Ebre!!

Josep Gironès

Josep Gironès va nàixer a la Fatarella (la Terra Alta) el 14 d’abril de 1954. Al llarg de la seva vida ha estat activista social, sindical, polític, cultural i veïnal. A nivell literari, fins ara havia publicat dinou llibres, en els quals els principals referents són la història i les tradicions.
En l’apartat de novel·la històrica en destaquen: La cabana, premi Vila d’Ascó 2007, Cossetània edicions; El major tresor, Editorial Escua; Viure sense el meu fill, Editorial Meteora; Presidi major, Pagès editors, premi Fiter i Rossell de novel·la 2014; i La doble mort d’un anarquista, Pagès editors.
Així mateix, guanyà el Premi Rovira i Virgili de Memòries, biografies i autobiografies dels Premis Literaris Ciutat de Tarragona 2005, amb l’obra Planys de figuera blanca, i el Premi Sant Carles Borromeu 2008 de contes o narracions de Cercle de les Arts i les Lletres d’Andorra, amb el llibre: Cròniques de morts, vius i delicats.
En referència a les guies de senderisme, és autor de la Via Verda de la Terra Alta i Via Verda del Baix Ebre. (Antiga Val de Zafan), Escua edicions, i de Els camins ramaders de la Fatarella, Editorial Piolet.
I ara publica aquestes rutes a peu pel CAMP DE TARRAGONA i per les TERRES DE L’EBRE, unes guies que permeten accedir a espais ben bonics, de vegades curiosos i altres ben corprenedors.

Back To Top
El blog de Piolet

Utilizamos “cookies” propias y de terceros para elaborar información estadística y mostrarle publicidad, contenidos y servicios personalizados a través del análisis de su navegación. Si continúa navegando acepta su uso.

 

View more
Acepto
Declino