Amb nens Osca

El Forau d’Aigualluts

Una de les rutes més boniques de la Vall de Benasque

Les aigües de la glacera d’Aneto desapareixen en aquest forat de 70 m de diàmetre i 40 m de profunditat per reaparèixer als Uelhs deth Joeu a la veïna Val d’Aran.

CARTOGRAFIA IGN

Dades de la ruta

Situació: A la Besurta, inici de l’excursió, només podem arribar a l’estiu agafant un autobús al pàrquing dels llanos del Hospital o caminant (1 h). La resta de l’any podem pujar fins allà amb el nostre cotxe.
Dificultat: Fàcil.
Durada de la sortida: 1 h 30 min.
Distància total: 4,65 km
Ascens acumulat: 161 m
Ruta en wikiloc: Les rutes d’Editorial Piolet, gràcies al nostre compte org, són navegables sense necessitat d’adquirir wikiloc premium. 

La ruta

L’autobús ens deixa a la Besurta, allà prenem nota del bar per pendre un cafè a la tornada, envoltades d’un idíl·lic paisatge.

Comencem a caminar compartint direcció amb el sender que condueix al refugi de la Renclusa.

Trobem els indicadors que marquen el desviament cap al refugi, nosaltres seguim cap a l’esquerra, ens queden 30 minuts per arribar a Aiguallut. Anem pujant i parem atenció a la vessant de la nostra dreta perquè ens ha semblat veure alguna cosa que es movia… i amb paciència les veiem: marmotes!!

Arribem al Forau d’Aigualluts, com hem comentat al principi, les aigües del salt desapareixen de sobte per tornar a aparèixer a la Val d’Aran.

Agafem el sender que hi ha al costat del salt d’aigua i continuem ascendint fins a arribar a la idíl·lica pradera del Plan d’Aiguallut. La tornada la farem pel mateix camí.

De nou a la Besurta, vam decidir apropar-nos fins a l’Ibón de Billamorta inferior. Només vam trigar 15 minuts i allà vam gaudir de les seves aigües transparents i de la tranquil·litat del lloc. Que bonics que són els llacs del Pirineu!

Back To Top
El blog de Piolet

Utilizamos “cookies” propias y de terceros para elaborar información estadística y mostrarle publicidad, contenidos y servicios personalizados a través del análisis de su navegación. Si continúa navegando acepta su uso.

 

View more
Acepto
Declino