Castelló

Per la Mola d’Ares

La panoràmica en estat pur

La Mola d’Ares és un lloc altiu i pla, com totes les moles. Oberta a tots els escaires panoràmics, aquesta elevació controla les comarques del Maestrat i dels Ports, i des de dalt són visibles els pobles enturonats de Morella i Culla, i el cim del Penyagolosa, el punt més alt del País Valencià.

Dades de la ruta

Com arribar-hi: Ares del Maestrat està ben enllaçat amb la C15 mitjançant una curta carretereta que ve del Coll d’Ares.
Durada de la sortida: 2 hores
Distància total: 5,3 km
Dificultat: Baixa
Ascens acumulat: 186 m
Tipus de camí: Corriol
Ruta en wikiloc: Les rutes d’Editorial Piolet, gràcies al nostre compte org,  són navegables sense necessitat d’adquirir wikiloc premium.

Itinerari

Sortim de la bonica plaça d’Ares, amb l’hostal i el Perxe, on hi hal’edifici històric de l’oficina de turisme. Busquem una fita al carreró de l’edifici de l’hostal, on hi neixen unes escales. Les agafem i pugem fins als afores del poble, seguint les marques de SL que indiquen la Mola.

El carrer entronca amb un costerut camí empedrat, que mena a una bifurcació rere una tanca o portera. Triem l’esquerra i trisquem per una sendera en ascens, molt més suau que el camí empedrat. Assolim el pla de la mola i ens dirigim cap a unes instal·lacions de telefonia, sempre arrambats al cingle.

Rere aquests edificis s’amaga el vèrtex del Molló dels Soldats (1321m), el punt més alt de la Mola. Les vistes sobre la vall de la Canada són impagables. Continuem caminant vora l’estimball, però ara ja fent un tomb cap a l’est. El paisatge de la Mola és herbaci, de prat i pastura. Arribem a la pista d’accés a les instal·lacions de les antenes, la creuem i seguim recte per un camí de roderes.

Aviat serem a una cruïlla. Llavors girem a mà esquerra, cap a la nevera dels Regatxols, un edifici singular restaurant amb molt encert. Després de la visita reculem fins a la cruïlla i continuem recte cap a Ares pel Cingle (al rètol diu Single). Ares apareixerà, coronat per les restes del seu castell medieval. Passarem per una bassa amb murs de pedra abans d’anar a parar a la cruïlla coneguda vora la portera ramadera o tanca. Llavors fem cap a l’esquerra i baixem a Ares.

Si us agraden aquestes contrades trobareu el mapa a la nostra botiga

Juan Carlos Borrego Perez

Ha publicat un grapat de guies excursionistes, com ara L'Ordal i la Depressió Penedesenca (Piolet, 2005), Espais de la Batalla de l'Ebre (Piolet, 2020 2a Ed.), Les Romeries de la Terra Alta (Piolet, 2015), Personatges Llegendaris de les Terres de l'Ebre (Piolet, 2018), A peu pels Castells del Penedès (Cossetània Edicions, 2010), Sierra Nevada (Alpina, 2010) i Moncayo (Alpina, 2011), entre d'altres. També ha publicat llibres de cuina i llegendes, i un trio de novel·les, Cafè amb Sal (Pagès Editors, 2009, Premi Ciutat de Mollerussa), Brut Nature (Piolet, 2013) i El Sostre d'Ombra, (Pagès Editors, 2015)

http://incola85.blogspot.com
Back To Top
El blog de Piolet

Utilizamos “cookies” propias y de terceros para elaborar información estadística y mostrarle publicidad, contenidos y servicios personalizados a través del análisis de su navegación. Si continúa navegando acepta su uso.

 

View more
Acepto
Declino