Amb nens Lleida

Era Artiga de Lin i Uelhs deth Joeu

Un dels racons més bonics i accessibles de la Val d’Aran

Dades de la ruta

Situació: Des del poble d’Es Bòrdes, agafar la pista asfaltada que en uns 4 km ens deixarà al pàrquing de l’ermita de la Mair de Diu dera Artiga.
Dificultat: Fàcil.
Durada de la sortida: 3 hores
Distància total: 6,60 km
Ascens acumulat: 297m
Ruta en wikiloc: Les rutes d’Editorial Piolet, gràcies al nostre compte org,  són navegables sense necessitat d’adquirir wikiloc premium. 
Observacions: Hi ha dos aparcaments més, als Uelhs deth Joeu i al refugi de l’Artiga de Lin, des d’on es pot fer una ruta circular d’una hora per visitar tots dos llocs. Als mesos d’estiu la pista està tallada al trànsit al primer aparcament, però es pot pujar amb un tren turístic si no teniu ganes de caminar.

La ruta

Agafem la pista i comencem a pujar fins a arribar a l’hònt de Gresilhon, on fem una parada per refrescar-nos.

Avancem una mica més i agafen un sender a la esquerra, ens endinsem al bosc per continuar pujant fins a un desviament que ens porta al Guardader dera aigua.

Tornem al camí i en deu minuts arribem als Uelhs deth Joeu. Com a curiositat explicar que les seves aigües provinents de la glacera d’Aneto, desapareixen al Forau d’Aigualluts a la vall de Benasque, per tornar a aparèixer en aquest punt.

Continuem creuant una passarel·la metàl·lica i en 20 minuts arribarem a l’entrada d’era Artiga de Lin.

Al fons trobarem un pont, que creuarem per continuar el camí fins al refugi. La baixada fins al cotxe la farem per la pista asfaltada.

La Val d’Aran és un indret espectacular per fer senderisme. Us deixem les nostres propostes per gaudir-la!!

Back To Top
El blog de Piolet

Utilizamos “cookies” propias y de terceros para elaborar información estadística y mostrarle publicidad, contenidos y servicios personalizados a través del análisis de su navegación. Si continúa navegando acepta su uso.

 

View more
Acepto
Declino