Andalusia Màlaga

De Pinarillo al Pic Navachica

La ruta més clàsica de Sierra Almijara

Amb les vacances de Setmana Santa a les portes, Jesús Cuartero ens proposa una ruta per aquesta serra d’Andalusia.

Dades de la ruta

Com arriba: A l’autovia A-7, agafar la sortida 295 cap a l’N-340 A/Nerja/Costa/Maro. A la rotonda d’unió a l’N-340 agafar la segona sortida en direcció Maro i a la rotonda d’entrada al poble, la tercera sortida cap a la cova de Nerja. A l’arribar a l’entrada de la cova, agafar a l’esquerra el carril que en uns 5 km ens portarà fins a l’àrea recreativa del Pinarillo.
Tipus de recorregut: Lineal
Dificultat: Difícil
Durada de la sortida: De 8 a 9 hores.
Distància total: 17,12 km
Ascens acumulat: 1431 m
Observacions: Marcada com a ruta 23 al mapa Parque Natural Sierras de Tejeda, Almijara y Alhama
Ruta en wikiloc: Les rutes d’Editorial Piolet, gràcies al nostre compte org, són navegables sense necessitat d’adquirir wikiloc premium. 

Aquesta és sens dubte la ruta més clàssica, més coneguda de Sierra Alamijara. I té les seves raons. Els grandiosos talls que formen el canó del barranc de Cazadores, a la primera part són aclaparadors, convertint aquest reducte en un dels indrets més bonics de Màlaga i d’Espanya.

La inaccessibilitat de les boques de moltes de les seves mines fa que ens preguntem com arribaven i treballaven allí els miners.

L’espès matoll del barranc del Rey contrasta amb l’aridesa dels plans que estan sobre ell; en ells el fred i el vent imposen la seva llei i queda només algun arbust i mates petites entre les pedres

En caminar pel llit dels barrancs de Cazadores i del Rey, constrets per les seves verticals paredasses, s’oposa la grandiositat i obertura dels plans superiors.

I a l’atractiu de coronar el punt més alt de Sierra Almijara s’uneix la immensitat de la panoràmica des del seu cim rivalitzant la blancor dels cims de Sierra Nevada amb el blau intens de la mar i la línia de costa.

A la nostra botiga trobareu el mapa per poder camina amb seguretat per aquestes serres

Jesús Cuartero Zueco

Nascut a Saragossa el 1946. Viu a Torre del Mar (Màlaga) des de 1972. Doctor Enginyer Agrònom, ha treballat com a professor d'Investigació al CSIC, a l'Estación Experimental La Mayora, Algarrobo, Málaga.
Ha ocupat el seu temps lliure per fer senderisme per les muntanyes andaluses, especialment les malaguenyes i granadines. Fruit d'aquesta activitat ha estat la publicació de dos llibres de rutes: “Disfrutar caminando por el Parque Natural de las sierras Almijara y Tejeda” y “Disfrutar caminando por los ríos y costas de las sierras Almijara y Tejeda”.
En col·laboració amb Pedro Aguilar ha publicat un mapa a escala 1:40.000 de les serres Almijara i Tejeda, amb més de 600 topònims recopilats en converses amb la gent que ha nascut i viscut a la Tejeda-Almijara.
Al costat d'Antonio Muñoz, ha recorregut durant 10 anys la Sierra Nevada, plasmant les millors rutes a tres llibres de recorreguts: “Disfrutar por los caminos de Sierra Nevada. Guía de recorridos”. Els dos primers llibres comprenen la Sierra Nevada granadina i el tercer la Sierra Nevada almerienca
Les serres de la Costa del Sol tenen un especial atractiu per la seva situació a la vora del mar i per la gran quantitat de població acumulada. Durant més de 20 anys, esporàdicament, ha recorregut aquestes serres i al costat de José Díaz ha publicat un mapa 1:20.000 del Macizo de la sierra de Mijas amb els topònims més utilitzats per la gent que ha viscut de i en aquesta serra.

Back To Top
El blog de Piolet

Utilizamos “cookies” propias y de terceros para elaborar información estadística y mostrarle publicidad, contenidos y servicios personalizados a través del análisis de su navegación. Si continúa navegando acepta su uso.

 

View more
Acepto
Declino