Btt Lleida

L’Alzina Gronxadora

“Love is here” Embriagats per la bellesa de l’alzina
CARTOGRAFIA ICC

Dades de la ruta

Com arribar: Per accedir a Granyena utilitzem la LV-214 des de Cervera. A Cervera arribem per la A-2 des de Lleida o des de Barcelona.
Dificultat: Baixa
Durada de l’etapa: 3,5-4 h
Distància total: 44 km
Ascens acumulat: 700 m
Ruta en wikiloc: Les rutes d’Editorial Piolet, gràcies al nostre compte org, són navegables sense necessitat d’adquirir wikiloc premium.

La ruta

Embriagats per la bellesa de l’alzina amb el gronxador ‘Love is here‘ i del roure de Llindars hem fet una interpretació de la comarca de la Segarra per gaudir de l’hivern de secà (cereals, oliveres, ametllers, fred, parets de pedra seca)

També hem visitat pobles i castells com: Granyena de Segarra, antiga vila closa,  (i Castell de Granyena), Gramuntell, La Sisquella, Llindars i el seu roure, Talavera, alzina ‘Love is here’,  Llorac i Albió a la Conca de Barberà, Tossal del Surò,  Montoliu de Segarra, La Guàrdia Lada, poble i  castell, Vilagrasseta.

És una Segarra més aspre, rude i desconeguda que la de la ruta dels castells del Sió. L’alzina que dona nom a l’excursió és un magnífic exemplar amb un gronxador de fusta amb la inscripció ‘Love is here‘ que ondula demanant un poema enmig dels camps de cereals.

Hem aprofitat per pujar al Tossal del Surò (828 m) a la llista de cims emblemàtics de la FEEC però què no gaudeix de bones vistes. Gaudirem de la millor perspectiva de la comarca i dels Pirineus si ens apropem al castell de l’Ametlla de Segarra i la seva torre restaurada (fora del track però molt a prop per la L-243). Una delícia de ruta què també es pot fer amb una bicicleta tipus gravel.

Xavier Carbonell Sanchez

Professor universitari i apassionat de la bicicleta de muntanya des de fa 30 anys. Ha publicat ressenyes de rutes a las revistes Vertex, Mountain Bike i Bike. Va col·laborar en la preparació del tram català del Meridià Verd. Responsable de la pàgina web:

http://www.bttpirineus.org/
Back To Top
El blog de Piolet

Utilizamos “cookies” propias y de terceros para elaborar información estadística y mostrarle publicidad, contenidos y servicios personalizados a través del análisis de su navegación. Si continúa navegando acepta su uso.

 

View more
Acepto
Declino