Andalusia Màlaga

Font de l’Acebuche, Pics Mijas i Màlaga

Amb la recent publicació del mapa del Massís de la Serra de Mijas; Jesús Cuartero, autor del mapa, ens apropa a una de les múltiples rutes que podem fer en aquestes muntanyes.

Dades de la ruta

Com arribar: En la carretera Alhaurín el Grande-Alhaurín de la Torre, A-404, en el km 10,7, al sud, s’inicia el camí forestal assenyalat amb una gran fita d’obra. Seguir el camí forestal durant un quilòmetre, fins que s’acaba l’asfalt, on hi ha un senyal de direcció prohibida que impedeix la circulació de vehicles no autoritzats des de l’1 de juny al 15 d’octubre. Deixar allà el cotxe.
Tipus de recorregut: Circular
Dificultat: Difícil
Durada de la sortida: De 6 a 7 hores.
Distància total: 16,3 km
Ascens acumulat: 1040 m
Observacions: Marcada com a ruta 9 en el mapa Macizo de las Sierra de Mijas.
Ruta en wikiloc: Les rutes d’Editorial Piolet, gràcies al nostre compte org, són navegables sense necessitat d’adquirir wikiloc premium. 

La cara nord de la serra de Mijas guarda sempre humitat i frescor, molt d’agrair en aquestes latituds. Ho notem en la vegetació i en l’ombra que protegeix al caminant en la major part de l’ascensió.

L’atapeïda pineda de pi blanc del principi dona pas més amunt a un espès alzinar. El passeig pel bosc es canvia en les crestes per les panoràmiques cap als quatre punts cardinals, però especialment cridaner és el contrast entre sud i nord. Al sud la blancor de les casetes en la costa, el blau fosc de la mar i les muntanyes del Rif a Àfrica; al nord, la verda vall del Guadalhorce esquitxat de masos i les serres interiors de Pissarra, Abdalajís, Huma i de les Neus.

Recorrem corriols tradicionals, empedrades, utilitzades per traginers entre Mijas-Benalmàdena i Alhaurín, i el pas del Nas del Bou té el puntet d’emoció que li dona goig a les caminades.

La font de l’Acebuche amb la seva fresca aigua i la blanquíssima casa del Guardabosc són dues notes importants en el recorregut

No deixeu de posar el nostre mapa en la motxilla quan feu senderisme!! El trobareu a la nostra botiga en paper impermeable i formats digitals.

Jesús Cuartero Zueco

Nascut a Saragossa el 1946. Viu a Torre del Mar (Màlaga) des de 1972. Doctor Enginyer Agrònom, ha treballat com a professor d'Investigació al CSIC, a l'Estación Experimental La Mayora, Algarrobo, Málaga.
Ha ocupat el seu temps lliure per fer senderisme per les muntanyes andaluses, especialment les malaguenyes i granadines. Fruit d'aquesta activitat ha estat la publicació de dos llibres de rutes: “Disfrutar caminando por el Parque Natural de las sierras Almijara y Tejeda” y “Disfrutar caminando por los ríos y costas de las sierras Almijara y Tejeda”.
En col·laboració amb Pedro Aguilar ha publicat un mapa a escala 1:40.000 de les serres Almijara i Tejeda, amb més de 600 topònims recopilats en converses amb la gent que ha nascut i viscut a la Tejeda-Almijara.
Al costat d'Antonio Muñoz, ha recorregut durant 10 anys la Sierra Nevada, plasmant les millors rutes a tres llibres de recorreguts: “Disfrutar por los caminos de Sierra Nevada. Guía de recorridos”. Els dos primers llibres comprenen la Sierra Nevada granadina i el tercer la Sierra Nevada almerienca
Les serres de la Costa del Sol tenen un especial atractiu per la seva situació a la vora del mar i per la gran quantitat de població acumulada. Durant més de 20 anys, esporàdicament, ha recorregut aquestes serres i al costat de José Díaz ha publicat un mapa 1:20.000 del Macizo de la sierra de Mijas amb els topònims més utilitzats per la gent que ha viscut de i en aquesta serra.

Back To Top
El blog de Piolet

Utilizamos “cookies” propias y de terceros para elaborar información estadística y mostrarle publicidad, contenidos y servicios personalizados a través del análisis de su navegación. Si continúa navegando acepta su uso.

 

View more
Acepto
Declino