Btt França

De l’altiplà de Sault a la vall de l’Aude

Entre càtars i maquis

Una ruta increïble que connecta l’altiplà del Pays de Sault amb la vall de l’Aude. El Pays de Sault és un altiplà a uns 1.000 m d’alçada que conforma una petita regió natural que viu principalment de l’agricultura, la silvicultura i la ramaderia.

CARTOGRAFIA GEAMAP

Dades de la ruta

Com arribar: Per accedir a Espezel tenim dos camins. Des de Puigcerdà per la N-20 fins Aix les Thermes i prendre la D-613 que travessa el coll de Chioula. Per l’AP-7 fins Perpinyà i anar a buscar la D-117 per Sant Paul de Fenouillet i la D-107 per Belfort de Rebentin.
Dificultat: Mitjana-Alta
Durada de l’etapa: 6 h
Distància total: 59 km
Ascens acumulat: 1273m
Ruta en wikiloc: Les rutes d’Editorial Piolet, gràcies al nostre compte org, són navegables sense necessitat d’adquirir wikiloc premium.

Espezel

La ruta

Sortim del poble d’Espezel i ens trobem en mig de prats i plantacions de patata, pedalant per pistes en bon estat fins l’aldea de La Peyre. Entrem a una zona boscosa i baixem als poblets de Coudons i Ginoles per senders (ull!! Al 2021 hi havia un tram d’un 250 m amb un cartell que prohibia el pas a top tipus de vehicles) per arribar a Quillan.

Aquesta població ha viscut temps millors però el declivi de la seva industria la està transformant en una ciutat fantasma amb una escassa activitat turística. De tornada, passem per Brenac, Nébias, seguint un ramal del camí càtar fins arribar a Puivert i el seu castell càtar.

A les afores del poble hi ha un petit aeròdrom. La nostre ruta ens acosta a l’aldea de l’Escala que com les restes de la Maison Forestière des Ombres que visitarem desprès,  son testimonis de la lluita dels maquisards (maquis) de Picaussel contra els nazis.  

Desprès d’un tram boscos tornem a l’altiplà del Pays de Sault i al poble d’Espezel i la seva lluminositat.

Xavier Carbonell Sanchez

Professor universitari i apassionat de la bicicleta de muntanya des de fa 30 anys. Ha publicat ressenyes de rutes a las revistes Vertex, Mountain Bike i Bike. Va col·laborar en la preparació del tram català del Meridià Verd. Responsable de la pàgina web:

http://www.bttpirineus.org/
Back To Top
El blog de Piolet

Utilizamos “cookies” propias y de terceros para elaborar información estadística y mostrarle publicidad, contenidos y servicios personalizados a través del análisis de su navegación. Si continúa navegando acepta su uso.

 

View more
Acepto
Declino