Tarragona

El Castell-Monestir d’Escornalbou

Monumentalitat a tocar del cel

Avui us presentem la primera ruta que trobareu a la guia: El Camp de Tarragona – 15 rutes de senderisme per a persones grans i actives

Dades de la ruta

Com arribar-hi: A Duesaigües punt de partida i arribada de la ruta s’arriba per la carretera T-313.
Dificultat: Baixa
Distància total: 8,4 km
Ascens acumulat: 433 m
Tipus de ruta: Circular
Ruta en wikiloc: Les rutes d’Editorial Piolet, gràcies al nostre compte org,  són navegables sense necessitat d’adquirir wikiloc premium.

Itinerari

La ruta comença a l’inici del camí Ral o camí Vell de l’Argentera. El camí avança fins a arribar a l’Argentera abans dels dos kilòmetres de ruta.

A la banda sud de l’Argentera trobem els indicadors del camí del Castell d’Escornalbou denominat camí dels Frares. Aquest camí, amb força pendís, convida a transitar-lo poc a poc, cosa que permet recrear-se en el paviment empedrat, els graons, la vegetació i el paisatge.

Al capdamunt del camí es troba la zona d’aparcament del castell-monestir d’Escornalbou, equipada amb panells informatius i serveis. Deixem per més endavant la visita al recinte i ens encaminem en direcció sud, a la recerca del cartell que indica l’inici del camí de l’Hort dels Frares.  El camí ens permetrà veure una bona part de la comarca del Baix Camp; passarem a tocar de diverses meravelles naturals, com balmes que sembles esponges, algunes de les quals inspiraren l’arquitecte Antoni Gaudí i pujarem fins l’ermita de Santa Bàrbara per contemplar un paisatge inmens.

Després de visitar l’ermita, podem accedir a les depèndencies del castell-monestir d’Escornalbou i demanar una visita guiada. 

De retorn a Duesaigües cal seguir la carretera TP-3211. A l’alçada del coll dels Pins Bens, continuem per un camí ben condicionat amb formigó que segueix el PR-C 28; més endavant es pot deixar per continuar per un camí de terra ben conservat que enllaça amb el camí Ral, i aquest amb la carretera T-343. Abans d’abandonar Duesaigües es pot anar al pont llarg del ferrocarril, el qual es pot recórrer per sobre de la primera línia d’arcs i per les obertures que queden entre els pilars. És una experiència singular!

Us ha agradat aquesta ruta? La trobareu a la nova guia de El Camp de Tarragona!!!

Josep Gironès

Josep Gironès va nàixer a la Fatarella (la Terra Alta) el 14 d’abril de 1954. Al llarg de la seva vida ha estat activista social, sindical, polític, cultural i veïnal. A nivell literari, fins ara havia publicat dinou llibres, en els quals els principals referents són la història i les tradicions.
En l’apartat de novel·la històrica en destaquen: La cabana, premi Vila d’Ascó 2007, Cossetània edicions; El major tresor, Editorial Escua; Viure sense el meu fill, Editorial Meteora; Presidi major, Pagès editors, premi Fiter i Rossell de novel·la 2014; i La doble mort d’un anarquista, Pagès editors.
Així mateix, guanyà el Premi Rovira i Virgili de Memòries, biografies i autobiografies dels Premis Literaris Ciutat de Tarragona 2005, amb l’obra Planys de figuera blanca, i el Premi Sant Carles Borromeu 2008 de contes o narracions de Cercle de les Arts i les Lletres d’Andorra, amb el llibre: Cròniques de morts, vius i delicats.
En referència a les guies de senderisme, és autor de la Via Verda de la Terra Alta i Via Verda del Baix Ebre. (Antiga Val de Zafan), Escua edicions, i de Els camins ramaders de la Fatarella, Editorial Piolet.
I ara publica aquestes rutes a peu pel CAMP DE TARRAGONA i per les TERRES DE L’EBRE, unes guies que permeten accedir a espais ben bonics, de vegades curiosos i altres ben corprenedors.

Back To Top
El blog de Piolet

Utilizamos “cookies” propias y de terceros para elaborar información estadística y mostrarle publicidad, contenidos y servicios personalizados a través del análisis de su navegación. Si continúa navegando acepta su uso.

 

View more
Acepto
Declino