Barcelona Btt

L’Enclusa i Castells de Vilatorta i Taradell

Cim 61 del repte dels 100 cims

Farem una ruta pedregosa, calorosa i corriolera, amb una gran varietat de ferms,  plena de vestigis històrics i culturals i totalment ciclable

CARTOGRAFIA ICC

Dades de la ruta

Com arribar: Al poble de Sant Julià de Vilatorta s’arriba per la sortida 187 de l’eix transversal (C-259)
Dificultat: Malgrat el desnivell és poc rellevant hi trobarem molta pedra i una canal a sota de l’Enclusa certament delicada de fer amb la bicicleta
Durada de l’etapa: 4h 30′
Distància total: 35 km
Ascens acumulat: 600 m
Observacions: A l’estiu és molt calorosa
Ruta en wikiloc: Les rutes d’Editorial Piolet, gràcies al nostre compte org, són navegables sense necessitat d’adquirir wikiloc premium.

La ruta

L’objectiu d’avui es pujar a l’Enclusa tenint el punt de sortida a Sant Julià de Vilatorta. Sortim de Sant Julià i el primer que fem és anar a visitar el seu castell. Reculem i seguim el GR (i antic Meridià Verd) pel corriol fins el Santuari del Puig l’Agulla (bar restaurant: 938 88 82 10).

Ara per pista, fins que a un coll a sobre de Taradell, prenem un corriol que ens porta al Bou. Girem a l’esquerra i comencem una pujada per un camí/corriol de lloses de pedra que ens porta al cim de l’Enclusa  que  deu el seu nom a la forma que té la pedra que mirada de lluny recorda la silueta d’una enclusa de ferrer (vertex geodèsic referència 293103001).

Abans del cim hem deixat a la dreta les Cuines del Rocaguinarda a on s’amagava el famós bandoler. Per baixar, tenim un punt delicat, una canal estreta de uns 10 m a on hem de fer malabarismes per baixar amb les bicicletes. Seguim el corriol fins la carretera a la collada de Mansa, la creuem i ens dirigim cap amunt a buscar el castell de Taradell o castell de Can Boix).

Reculem, curt tram de pista i prenem un corriol endurero que ens porta a una pista, de la que de nou es desviarem a la dreta per un corriol practicable fins arribar a un torrent. Poc desprès trobem una camí, pista, bassa a la dreta i carretera al polígon de Fontanelles. Fem 250 m de carretera i prenem una pista a la dreta que ens acaba portant a la Talaia (girem a la dreta) i al poble de Taradell.

Ara per camins més assequibles ens dirigim cap al punt de partida després de bordejar el camp d’aviació republicà del pla de la Quintana a Vilatorta.

Què us sembla una sortida al Montseny? Els nostres mapes sempre són una ajuda per conèixer el territori!!

Xavier Carbonell Sanchez

Professor universitari i apassionat de la bicicleta de muntanya des de fa 30 anys. Ha publicat ressenyes de rutes a las revistes Vertex, Mountain Bike i Bike. Va col·laborar en la preparació del tram català del Meridià Verd. Responsable de la pàgina web:

http://www.bttpirineus.org/
Back To Top
El blog de Piolet

Utilizamos “cookies” propias y de terceros para elaborar información estadística y mostrarle publicidad, contenidos y servicios personalizados a través del análisis de su navegación. Si continúa navegando acepta su uso.

 

View more
Acepto
Declino